Kako zapravo treba piti vodu

Thinkstock / Spencer Davies
Svi znamo koliko je voda važna za život i cjelokupno zdravlje. I tajna sjajne kože i dobrog sna krije se u nekoliko čaša vode, a to su samo neki od benefita. No, pijemo li je cijeli život na krivi način? Evo bolji i učinkovitiji način
Vidi originalni članak

"Nisam savršena niti to moram biti. Nije u tome poanta. Način na koji se osjećate, iznutra, snažno se reflektira na van - na vašoj koži. Za mene je tek to prava ljepota". Ovako inspirativno jednom je prilikom govorila o ljepoti govorila Alicia Keys i ovom kratkom porukom potaknula na razmišljanje. Jer, tko se ne bi želio osjećati tako dobro u svojoj koži?

Za ovaj način razmišljanja pjevačice djelomično je zaslužna i njezina vizažistica Dotti Streeters koja je promijenila način razmišljanja novih naraštaja vizažista, wellness stručnjaka i osobnih trenera. Vlastite spoznaje i znanje o pijenju vode naučila je od gruzijskih žena koje je posjećivala na tretmanima limfne masaže. Njihov tradicionalni način pijenja vode, za nas Zapadnjake pravi "life-changing" obrat ukratko se može ispričati ovako: od jutra do podne popiti dvije litre vode, od 2 sata do 5 sati popodne jednu litru, a  nakon toga piti samo po potrebi.

Čistoća je pola zdravlja Zašto NIKAD ne bi smjela puniti ponovno bocu bez da je prethodno opereš

Za što zapravo služi ovakav raspored?

1. Prvi val hidratacije ujutro pročišćava tvoje bubrege i jetru

2. Nakon što si u potpunosti hidratizirana, trebat će ti manje krema, balzama i losiona, a tvoja će koža izgledati puno bolje. Bez obzira na godišnje doba ova tehnika će te osloboditi preparata za usne i osjetljivu kožu.

3. Treći korak će te poštedjeti odlazaka na WC tijekom noći. Tvoj san bit će neisprekidan, tijelo odmorno, a um naspavan.

Da ponovimo:

Od buđenja do 14 sati: 2 litre vode

Od 14 do 17 sati: 1 litra vode

Od 17 sati do odlaska na spavanje: po potrebi (što manje).

Isprobaj, ovo je jedan od lakših izazova, a može unijeti veliku i pozitivnu promjenu u život!

Posjeti Miss7.24sata.hr