Jesu li doista Simpsoni predvidjeli finale svjetskog prvenstva?

Getty/Guliver
Tijekom više od 600 epizoda Simpsoni su uspjeli naizgled predvidjeti niz velikih događaja koji su se dogodili u proteklih nekoliko godina
Vidi originalni članak

Tv serija koja se emitira od 1989. godine dosad je predvidjela da će Donald Trump pobijediti na predsjedničkim izborima, smrt Stephena Hawkinga, Zimske olimpijske igre, pa čak i propast dućana Toy 'R' Us te je to bilo i prikazano u samoj seriji. 

Sad dok se na Svjetskom prventstvu u Rusiji situacija zahuktava, ljudi vjeruju da su Homer i ostatak već predvijeli kakvo bi finale moglo biti. Naime, u petoj epizodi devete sezone pod nazivom 'The Catridge Family', emitiranoj 1997. godine, obitelj i stanovnici imaginarnog grada Springfielda prisustvuju zloglasnoj utakmici između Meksika i Portugala u kojoj se odlučuje koja je momčad najbolja na svijetu.

Takav scenarij nije nemoguć, ima dosta logičnosti u tome. Ne samo da su se Meksiko i Portugal već kvalificirali za idući krug natjecanja, nego su i na suprotnim stranama što znači da bi se jedino i mogli sresti u finalu u Moskvi 15.7
Kako su portugalske novine Eco pisale, epizoda se i referira na seks skandal, koji je već 'pogodio' meksički tim prije natjecanja, iako u samoj epizodi nije određena godina događanja. 

S obzirom da Portugal igra s Urugvajem utakmicu koja će odlučivati tko ide u četvrtfinale, a Meksiko s Brazilom isto za četvrtfinale ( nije došao do četvrtfinala a kamoli finala od 1986. godine) postoji šansa se to možda ipak neće dogoditi. Ali na ovom prvenstvu mnoge stvari su nas iznenadile pa u jednu ruku za ništa ne možemo biti 100% sigurni. 

ŠTO SU NAS NAUČILE SERIJE Životne lekcije kojima su nas naučile TV serije

Posjeti Miss7.24sata.hr