Jeste li već isprobali viralni recept za lažne jabuka – krafne od svega nekoliko sastojaka?

Foto: Instagram @the_orginalgirl86 Foto: Instagram @the_orginalgirl86
Vidi originalni članak
  • Vjerujemo da nismo jedini koji najviše uživaju u brzim i jednostavnim, a tako ukusnim receptima koji uspiju baš svaki put
  • Ovog puta radi se o jabuka-krafnama, slasnoj jesenskoj poslastici koja je kratkom roku postala viralna, a za čiju je pripremu potrebno svega pola sata i nekoliko sastojaka
  • Neodoljiv miris cimeta, sočna jabuka i meko tijesto, dovoljno su dobri „mamci“ da već danas isprobaš ovu jesensku deliciju koja će te oduševiti na prvi griz

Ovih dana na internetu nam je za oko zapeo praktičan recept za lažne jabuka-krafne. Naime, radi se o ukusnom krušnom proizvodu čiji su glavni sastojci jabuke i lisnato tijesto. Postupak je neizmjerno jednostavan, a osim bazičnih, originalnih sastojaka, možeš ga dopuniti i s dodatcima po želji, pa tako primjerice uvrstiti i malo topljenje čokolade ili pak mrvica od kokosa

Life&style Zbogom banana breadu, stigao je pumpkin bread, sočan kolač od bundeve koji je tako lako pripremiti

Jednostavan, a otvoren raznim interpretacijama, predlažemo da ovaj recept probaš već danas, kao ukusan doručak ili slasticu nakon ručka jer garantiramo da će te oduševiti svojom mekom teksturom i zaraznim okusom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Holly Jade (@thelittleblogofvegan)

Sastojci:

  • 2 jabuke
  • 400g lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 4 žličice šećera
  • cimet
  • preljev od karamele

Upute za pripremu:

  1. Počni tako da jabuke prerežeš na plosnate kriške, a zatim izdubi malu kružnicu u sredini svakog dijela. 
  2. Kriške jabuka umoči u mješavinu šećera i cimeta te omotaj s trakama listanog tijesta koje si prethodno narezala. Kada si omotala jabuke s lisnatim tijestom, položi ih u pleh za pečenje (ne zaboravi staviti i papir za pečenje), površinu kriški premaži s jajem i pospij mješavinom cimeta i šećera.
  3. Pećnicu prethodno zagrij na 180°C, a jabuke omotane u lisnato tijesto peci oko 20 minuta, odnosno dok slastica lijepo ne porumeni.
  4. Kada se ovi ukusni zalogaji ohlade, prelij ih s karamelom, posluži i zajedno s dragim ljudima uživaj u čarobnom okusu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HUYΞИ (@iamhuyen)

Posjeti Miss7.24sata.hr