Je li ovo moguće? Peglanje bez daske za peglanje: ovi trikovi to omogućuju!

Shutterstock Glačanje bez daske za glačanje: ovi trikovi to omogućuju!
Vidi originalni članak
  • Je li moguće glačanje bez daske za glačanje? 
  • Da, moguće je! 
  • Uz pravilnu površinu za peglanje i razumne mjere opreza, ništa ne stoji na putu peglanu bez daske za peglanje!

Hitno moraš nešto peglati, ali nemaš pri ruci dasku? Nema problema – naime, zgužvanu odjeću možeš lako poravnati i bez daske za peglanje. 

Što je potrebno za glačanje bez daske za glačanje?

Ako nemaš pri ruci dasku za peglanje, trebat će ti alternativa koju možeš koristiti. Površina za peglanje svakako bi trebala biti ravna i glatka; najbolje je stol za blagovanje ili radni stol, ali i ravno sjedalo na stolici.

Kako bi peglala košulje na stolu, mora biti zaštićen od vrućine glačala. U najboljem slučaju potrebna ti je podloga za glačanje ili pokrivač za glačanje od vatrostalnog materijala. Ako ga nemaš, možeš upotrijebiti i debele ručnike i bijelu posteljinu ili, pak, stolnjak. Važno je da je podloga za peglanje bijela te da ne pušta boju.

via GIPHY

Life&style Žena je podijelila genijalan trik kako sušiti dvostruko više odjeće, a ne mora se ni peglati!

Peglanje bez daske za glačanje: detaljne upute

1. Pronađi ravnu površinu na kojoj možeš peglati odjeću. Provjeri je li površina za glačanje dovoljno velika da raširiš rublje.

2. Stavi nekoliko debelih ručnika na stol kako bi zaštitila ploču stola od vrućine. Ručnici od mikrovlakana najbolje odgovaraju kako bi se zgužvani odjevni predmet glatko peglao. Ako ih nemaš, možeš koristiti i ručnike od frotira.

3. U sljedećem koraku preko ručnika stavi bijelu plahtu tako da imaš glatku površinu na kojoj možeš glačati. Osim toga, bijela plahta sprječava ručnike da zamrljaju odjeću. 

4. Čak i ako je tvoj stol sada relativno dobro zaštićen, idealno bi bilo da glačaš odjeću na niskim temperaturama. Izbjegavaj upotrebu pare - ako je moguće - jer para može prodrijeti u ručnike i oštetiti stol.

via GIPHY

Peglanje bez daske za peglanje: na što još moraš obratiti pažnju

Ako peglaš rublje na stolu umjesto na daski za peglanje, pobrini se da nikada ne ostavljaš peglu na istom mjestu unatoč podlozi za peglanje, jer će toplina s vremenom prodrijeti kroz različite slojeve plahte i ručnika. Ako je već to problem, možeš zamisliti što se događa s premazom na stolu kada svoje glačalo staviš direktno na površinu stola. Kako ne bi oštetila stol, to bi apsolutno trebala izbjegavati.

Žena je podijelila genijalan trik kako sušiti dvostruko više odjeće, a ne mora se ni peglati!

Ako ne želiš dugoročno kupiti dasku za glačanje, jer bi ti mogla zauzeti previše prostora za pohranu, svakako bi trebala kupiti vatrostalnu podlogu za glačanje ili prekrivač za glačanje. Možeš ih pospremiti mnogo lakše i praktičnije od daske za peglanje.

via GIPHY

Odjeća bez nabora bez pegle i daske za peglanje

Kod kuće nemaš glačalo ili dasku za glačanje, a košulje i bluze su ti jako zgužvane? Ne, ne moraš hodati uokolo naborane odjeće. Glačalo i dobra daska za glačanje korisni su, ali nisu neophodni za uklanjanje nabora s odjeće. Ako mokro rublje objesiš izravno na vješalicu nakon što ga izvadiš iz perilice, jednostavno se može „glatko posušiti“. 

Life&style Zbogom peglanju! Žene otkrivaju kako postižu da im je odjeća ravna, a glačala ni blizu

 

Posjeti Miss7.24sata.hr