Jamie Oliver ima recept za najbolje pečeni krumpir na svijetu. A njemu vjerujemo, zar ne?

Unsplash / Laura Adai Foto: Unsplash / Laura Adai
Vidi originalni članak
  • Bez njega gotovo da nema nedjeljnog ručka, za većinu ljudi to je najdraži prilog glavnom jelu, a najbolja varijanta nam je onaj pečeni. Naravno, govorimo o pečenom krumpiru
  • Uvijek prvi nestane sa stola, a kad je vrhunski pripremljen, onako hrskav i taman slan, onda je jelo za prste polizati
  • Jamie Oliver ima recept za pečeni krumpir, na svoj način i malo drukčiji, za koji tvrdi da je najbolji na svijetu. A chefu Jamieju nemamo razloga ne vjerovati 
  • Pročitaj također (i isprobaj!): Popečci od krumpira i mladog luka sa zelenim umakom - savršeno!

Pečeni krumpir vole veliki i mali, a spravljanje je jednostavno. Ali, prema slavnom kuharu Jamieju Oliveru, doista dobar pečeni krumpir treba puno više od samo ulja i soli. Na svojoj web stranici otkriva: „Koliko god pečeni krumpir bio jednostavan, postoji nekoliko sitnih, ali važnih detalja koje sam naučio tijekom svoje kulinarske karijere, a koji, kada se kombiniraju, stvaraju ovaj vrhunski recept koji, po mom mišljenju, daje savršeni pečeni krumpir."

Recept Jamieja Olivera za pečeni krumpir 

Sastojci:

• 2,5 kg srednje velikog krumpira

• 4 žlice neslanog maslaca

• maslinovo ulje

• 1 glavica češnjaka

• 1/2 vezice svježe kadulje

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Priprema:

1. Oguli krumpir, ali ga ostavi cijelog. Idealno bi bilo da svi budu otprilike iste veličine.

2. Kuhaj krumpir u kipućoj slanoj vodi oko 15 minuta kako bi unutrašnjost postala pahuljasto meka.

3. Ocijedi krumpir u cjedilu i ostavi da se hladi oko dvije minute. Cjedilo snažno protresi nekoliko puta kako bi lagano nagnječili površinu krumpira – to će osigurati dodatnu hrskavost kasnije.

4. Na lim za pečenje obložen papirom za pečenje stavi maslac i žlicu maslinova ulja. Po vrhu rasporedi krumpir, začini morskom soli i paprom te dobro promiješaj. Pokrij i ostavi da odstoji u hladnjaku nekoliko sati, po mogućnosti preko noći.

5. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Lagano pritisni glavicu češnjaka, usitni je i rasporedi po limu za pečenje preko krumpira.

6. Peci krumpir u pećnici oko sat vremena dok ne postane zlatnožute boje i hrskav. Zatim izvadi lim za pečenje iz pećnice. Lagano pritisni svaki krumpir gnječilicom za krumpir.

7. Pospi kaduljom namočenom u ulju i peci još 20-25 minuta.

Life&style Kako je recept za krumpir koji se priprema 15 sati(!) postao viralan? Ili imamo višak vremena ili je prefin...

Posjeti Miss7.24sata.hr