Jaja za francusku salatu više ne moramo sjeckati 100 godina, s trikom Hungry Anje brzo smo gotove
- Prilog bez kojeg niti jedan blagdanski stol, pa tako niti onaj uskrsni, nije potpun, definitivno je francuska salata
- Iako francusku salatu obožavamo, njena priprema koja zahtijeva sjeckanje većine sastojaka i oduzima nam hrpu vremena, baš nam i nije omiljena
- Srećom, food blogerica Anja Maršić poznata kao i Hungry Anja, otkrila je odličan trik s kojim ćemo si drastično skratiti pripremu francuske salate i to kada su u pitanju jaja koja više ne moramo sjeckati jedno po jedno
- Pročitaj također: Francuska salata s manje kalorija: S ova 3 trika bit će jednako ukusna, a jest ćemo je do mile volje
Većina hrane na blagdanskim stolovima iznimno je podložna promjenama i ona ovisi o samom blagdanu, odnosno razdoblju godine u kojemu se nalazimo, podneblju u kojemu živimo, običajima... No, jedno je jelo ovdje konstanta i bez njega blagdanski stol jednostavno nije potpun. Pogađaš, radi se o francuskoj salati kojoj se ovog Uskrsa radujemo čak i više nego šunki i mladom luku. Iako francusku salatu volimo do te mjere da ju, tijekom blagdana, bez imalo grižnje savjesti jedemo za sve obroke u danu i to po nekoliko dana, njena nam priprema baš i nije omiljena.
Puno toga bismo radili radije nego cijelu vječnosti gubili na sjeckanje svih sastojaka na potpuno jednake komadiće koji se najčešće uspoređuju s veličinom zrna graška kako bi se u svakom zalogaju otprilike našao i svaki sastojak - mrkva, krumpir, grašak, kiseli krastavci, jaja... O tome ide li jabuka u francusku salatu sada nećemo raspravljati. Srećom, u trenutku kada smo pomislili da nas ista sudbina čeka i ovog Uskrsa, na Instagramu smo nabasali na odličan trik food blogerice Anje Maršić, poznate i kao Hungry Anja koji će nam drastično skratiti pripremu francuske salate. Barem kada su u pitanju jaja jer sada više ne moramo sjeckati jedno po jedno.
Za ovaj trik, Anja je koristila mali kalup za biskvite (s neljepljivim stijenkama) koji je nauljila pa u njega stavila šest razbijenih jaja. Tako napunjen kalup stavila je u vatrostalnu posudu i oko njega ulila otprilike litru vode. Sve je stavila u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 stupnjeva i pekla između 20 i 25 minuta. Iako su se pekla u pećnici, jaja su zapravo kuhana i dobila su oblik vrlo tankog biskvita. Potrebno ih je samo izvaditi iz kalupa i u nekoliko poteza nožem nasjeckati na kockice. Anja naglašava kako se ovo može napraviti i u četvrtastom kalupu za kruh, a količinu jaja možemo prilagoditi svojim potrebama. Zaista nam je uštedjela hrpu vremena, ali i živaca!