Izgleda da smo cijelo vrijeme bespotrebno bacali luk! Ako ga ovako pohraniš, dulje će ti trajati

Vidi originalni članak
  • Bez luka ne možemo zamisliti većinu jela, ali često se događa da brzo truli u našim smočnicama
  • Sve one koje vole kuhati znaju da ovo nije nimalo nevažna tema, zato ih neće začuditi činjenica da su najbolji način njihove pohrane utvrdili baš stručnjaci
  • Oni sugeriraju kako luk nikako ne bi smjela držati u ostavi ili kuhinjskom pultu, ali i još neke trikove

Pronaći luk savršene slatkoće, balansiranog okusa i odgovarajuće veličine nije uvijek lako. Ali kada to ipak uspiješ i kupiš veće količine, ovo povrće bez kojeg ne možemo zamisliti većinu jela počne vrlo brzo truliti. Držiš li ih na kuhinjskom pultu ili u smočnici? Stručnjaci kažu da trajnost luka itekako ima veze s načinom pohrane pa evo njihovih savjeta kako ćeš svoje zalihe luka učiniti trajnijima. 

Kako pohraniti luk koji je na tržištu u jesen

Luk koji sazrijeva u jesen sadrži manje vlage nego onaj slatki, zreli u rano ljeto. Zbog toga, ako se pohrani ispravno, savršeno spreman za tvoje kulinarske delicije može biti mjesecima. Najbolje mjesto za pohranu ovih aromatičnih glavica je hladno, tamno mjesto s nižom temperaturom, poput garaže ili podruma. Za skladištenje apsolutno su zabranjene plastične vrećice. 
No, prisjetimo se i sasvim originalnog pospremanja luka za nadolazeće dane u kojem ćete i spretno napraviti reciklažu odjevnog predmeta kojeg ima svaka žena – hulahopki. 

Super savjeti Nema bacanja! Pokidane hulahopke možeš super upotrijebiti na ovih 10 načina

Najprije provjeri jesu li tvoji komadi bez točkica ili bilo kakvih oštećenja, a zatim ih položi u nogavice hulahopke i zaveži čvor pri vrhu ploda. Zatim nastavi postavljati luk te nanositi čvor poslije svakog ploda. Rezultat? Nanizan luk koji će potrajati mjesecima i biti lako dostupan za svaku upotrebu. 
Prilikom pripreme sljedećeg specijaliteta, ponesi škarice i jednostavno odreži luk koji će, vjerujemo, na najbolji mogući način završiti u tvome jelu.

Life&style Istraživanje je dokazalo da luk i češnjak zbog ovih stvari smanjuju rizik od raka dojke

Kako uskladištiti slatki luk koji dozrijeva početkom godine

Ova vrsta luka koja obično dozrijeva u rano ljeto, sadrži velike količine vlage. Najbolji način da joj se produlji trajnost, sugeriraju stručnjaci, pohrana je u ladici za povrće u hladnjaku tako da se svaka glavica omota kuhinjskim papirom. Ipak, prakticiranjem ovog načina, bit ćeš bezbrižna tek nekoliko tjedana, stoga se ipak požuri iskoristiti zalihe. 

 

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE":

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Posjeti Miss7.24sata.hr