Jednostavna torta za Valentinovo: Iva Erić iz Šlag na kraju objavila je recept za Red Velvet tortu

Instagram @slagnakraju
Vidi originalni članak

Jedna od najpopularnijih torti u vrijeme Valentinova je svakako ona Red Velvet. Zbog svoje zavodljive crvene boje, ova torta privlači poglede, a zbog njezinog okusa ne možemo stati na jednom komadu. Iako izrada torte može zvučati kao pravi izazov, naročito ako se nikada prije nisi upuštala u tako nešto, slastičarka Iva Erić je na Instagram profilu objavila recept za ovu ukusnu slasticu. Obzirom da je sve u ljubavi ovih dana (a ne treba zanemariti ni onu da ljubav ide kroz želudac), donosimo recept za Ivinu tortu, a sigurni smo da će biti posebno ukusna osobi kojoj ćeš je napraviti - jer je rađena s ljubavlju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Šlag na kraju (@slagnakraju)

Za Red Velvet tortu, koja je odličan Valentinovo dar, prema receptu profila Šlag na kraju i Ive Erić, trebat će ti nekoliko namirnica.

Life&style 'Šlag na kraju' je jedna posebna slastičarnica koja nas je osvojila ručno oslikanim macaronsima

Velevet torta - recept Ive Erić

Sastojci za biskvit:

  • 180 grama maslaca
  • 250 grama šećera
  • 3 jaja
  • 140 grama glatkog brasna
  • 90 grama ostrog brasna
  • Pola žličice sode bikarbone
  • Žličica i pol praška za pecivo (8 grama)
  • 30 grama kakaa
  • Prstohvat soli
  • 160 ml jogurta
  • 100 ml mlijeka
  • Malo octa + crvene boje

Sastojci za kremu:

  • 500 grama krem sira (abc, philadelphija..)
  • 250 grama grčkog jogurta
  • 150 grama šećera u prahu
  • Pola iscijeđenog limuna

BRAVO! Šlag na kraju - tko to peče najljepše torte

Velevet torta - priprema

  1. Veoma je važno da su svi sastojci koji idu u tortu sobne temperature, ali i da se odvoje suhi od mokrih sastojaka.
  2. Prvo pomiješaj odvojeno suhe sastojke (brašna, kakao, dodatke) i odvojeno mokre (jogurt, mlijeko, ocat, boju). Za oboju je Iva dala savjete za korištenje pa ako koristiš crvenu boju u prahu otopi je u malo octa, a gel boju dodaj u mokru smjesu.
  3. Maslac koji je ostao pjenasto izmiksaj sa šećerom. Dodaj jedno po jedno jaje i svaki put miksaj dok se ne sjedini, a nakon toga u smjesu na izmjenično dodaj suhe i mokre sastojke, uz obavezno miksanje.
  4. Kad se sve sjedini premjesti u okrugli kalup i upali pećnicu na 180 stupnjeva u trajanju od 40 do 45 min. Izvadi iz pećnice, pusti da se smjesa ohladi i izreži je u obliku srca, a zatim premaži kremom.
  5. Za kremu je samo važno da se pjenjačom kratko istući sve sastojke.
  6. I dekoriraj po želji te iznenadi svoju bolju polovicu s malim, ali ipak velikim znakom pažnje.
Posjeti Miss7.24sata.hr