Jednostavna torta za Valentinovo: Iva Erić iz Šlag na kraju objavila je recept za Red Velvet tortu
- Valentinovo i slastice sva dva pojma koja se ljube - kao lijepu gestu za voljenu osobu, predlažemo pečenje torte
- Užasnuta si poslom? Ne, Iva je podijelila recept uz koji to nije tako teško, a rezultat je efektan
- Pročitaj više: Slastičarnica Šlag na kraju počastila nas je receptom za raspucance od pistacija. Još i ludo izgledaju!
Jedna od najpopularnijih torti u vrijeme Valentinova je svakako ona Red Velvet. Zbog svoje zavodljive crvene boje, ova torta privlači poglede, a zbog njezinog okusa ne možemo stati na jednom komadu. Iako izrada torte može zvučati kao pravi izazov, naročito ako se nikada prije nisi upuštala u tako nešto, slastičarka Iva Erić je na Instagram profilu objavila recept za ovu ukusnu slasticu. Obzirom da je sve u ljubavi ovih dana (a ne treba zanemariti ni onu da ljubav ide kroz želudac), donosimo recept za Ivinu tortu, a sigurni smo da će biti posebno ukusna osobi kojoj ćeš je napraviti - jer je rađena s ljubavlju.
Za Red Velvet tortu, koja je odličan Valentinovo dar, prema receptu profila Šlag na kraju i Ive Erić, trebat će ti nekoliko namirnica.
Velevet torta - recept Ive Erić
Sastojci za biskvit:
- 180 grama maslaca
- 250 grama šećera
- 3 jaja
- 140 grama glatkog brasna
- 90 grama ostrog brasna
- Pola žličice sode bikarbone
- Žličica i pol praška za pecivo (8 grama)
- 30 grama kakaa
- Prstohvat soli
- 160 ml jogurta
- 100 ml mlijeka
- Malo octa + crvene boje
Sastojci za kremu:
- 500 grama krem sira (abc, philadelphija..)
- 250 grama grčkog jogurta
- 150 grama šećera u prahu
- Pola iscijeđenog limuna
Velevet torta - priprema
- Veoma je važno da su svi sastojci koji idu u tortu sobne temperature, ali i da se odvoje suhi od mokrih sastojaka.
- Prvo pomiješaj odvojeno suhe sastojke (brašna, kakao, dodatke) i odvojeno mokre (jogurt, mlijeko, ocat, boju). Za oboju je Iva dala savjete za korištenje pa ako koristiš crvenu boju u prahu otopi je u malo octa, a gel boju dodaj u mokru smjesu.
- Maslac koji je ostao pjenasto izmiksaj sa šećerom. Dodaj jedno po jedno jaje i svaki put miksaj dok se ne sjedini, a nakon toga u smjesu na izmjenično dodaj suhe i mokre sastojke, uz obavezno miksanje.
- Kad se sve sjedini premjesti u okrugli kalup i upali pećnicu na 180 stupnjeva u trajanju od 40 do 45 min. Izvadi iz pećnice, pusti da se smjesa ohladi i izreži je u obliku srca, a zatim premaži kremom.
- Za kremu je samo važno da se pjenjačom kratko istući sve sastojke.
- I dekoriraj po želji te iznenadi svoju bolju polovicu s malim, ali ipak velikim znakom pažnje.