Isprobaj osvježavajući džin s rabarbarom - omiljeno proljetno piće Jamieja Olivera. Imamo recept!
- U proljeće volimo sve s rabarbarom!
- Poznati kuhar Jamie Oliver stvorio je savršeno piće sa svojim džinom s rabarbarom
- Ovo osvježavajuće piće ima prefini okus poput proljeća
Osvježavajuće piće u toploj proljetnoj večeri nešto je doista prekrasno i opuštajuće. Smatramo da je nova kreacija zvjezdanog kuhara Jamieja Olivera vrlo ukusna: džin s rabarbarom! Ima okus kao da se proljeće ulilo izravno u bocu. Ovo piće jednostavno moraš probati! Pogledaj kako spraviti ukusni napitak…
Sastojci
• 300 g rabarbare
• 1 bio naranča
• ½ mahune vanilije ili 1 žličica paste mahune vanilije
• 150 g smeđeg šećera
• 750 ml suhog džina
• staklenka od 1 litre
Za posluživanje
• tonik (uvijek 3 puta veća količina od džina)
• kriške naranče ili limuna
Priprema
1. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.
2. Operi rabarbaru, po potrebi odreži drvenaste krajeve te izreži na komade veličine 3 cm. Sve rasporedi u posudu za pečenje veličine 30 x 35 cm. Zatim dodaj šećer i srž mahune vanilije ili pastu od vanilije. Zatim oguli koru od naranče, dodaj je i preko toga iscijedi sok. Sve dobro promiješaj.
3. Peci 20 do 25 minuta ili dok tek počne omekšavati, a zatim izvadi iz pećnice i pusti da se ohladi.
Zbog ovih 10 razloga je pametno povremeno popiti čašicu džina. A može i džin-tonik
4. Nakon hlađenja stavi sve sastojke, uključujući tekućinu iz vatrostalne posude, u steriliziranu staklenku od 1 litre. Ulij džin (ne zaboravi spremiti praznu bocu džina jer će ti trebati kasnije) i dobro zatvori staklenku. Lagano je protresi da se sve dobro promiješa.
5. Čuvaj na hladnom i tamnom mjestu 3 do 4 dana kako bi se arome prožele. Potom ulij mješavinu nazad u praznu bocu džina. Džin s rabarbarom možeš čuvati mjesec dana na hladnom i tamnom mjestu.
6. Posluži džin, na primjer, s tonikom u omjeru 1: 3, kockicama leda i kriškom naranče ili limuna. Prilikom posluživanja džin ulij kroz sito tako da samo čista tekućina završi u čaši.
Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom