Imamo recept za sočna, pohana pileća krilca à la Hailey Bieber, s posebnim umakom

YouTube Foto: YouTube
Vidi originalni članak
  • Štapići celera, trakice mrkve i zobena kaša? Nema šanse da to stalno jedemo, čak i ako želimo smršavjeti! 
  • Naime, čak se i zvijezde i modeli poput Hailey Bieber počaste uistinu ukusnim, sočnim, bogatim obrocima 
  • Donosimo ti recept za pileća krilca po receptu Hailey Bieber, aromatična, sočna, neodoljiva…

Svatko tko prati Hailey Bieber na društvenim mrežama ili je upoznat s njezinom YouTube serijom 'What's In My Kitchen?' zna: mlada poduzetnica i model voli pripremati i dijeliti svoje omiljene recepte. Od proteinske kave do smoothieja i čokoladnih palačinki pa do brazilskog kruha sa sirom - njezina jela odražavaju njezin osobni ukus. Posebno je ponosna na vlastiti recept za pileća krilca: s prepoznatljivom marinadom od mlaćenice i japanskim umakom.

U jednoj epizodi serije Hailey zasuče rukave, uzme kuhaču i pokaže da njezina krilca nisu samo lijepa za oko, nego i ukusna. Dva sata mariniranja i oko 30 minuta u fritezi na vrući zrak definitivno se isplate - rezultat su hrskava, sočna krilca s puno okusa i daškom glamura. Dakle, ako si mislila da supermodeli jedu samo zdrave grickalice, očekuje te prava poslastica: uživanje je dio načina života - a ova krilca su savršen dokaz za to. Ako nemaš fritezu na suhi zrak, možeš ih ispržiti na ulju ili u pećnici s ventilatorom do zlatnožute boje – dobit će koju kaloriju, ali neće izgubiti okus. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by OBB Media (@obb)

Recept za sočna pileća krilca à la Hailey Bieber

Sastojci

Za marinadu:

• 900 g pilećih krilca
• 240 ml mlaćenice
• 1 1/2 žličice omiljene mješavine začina (Vegete ili nekog sličnog)
• 1 žličica češnjaka u prahu
• 1 žličica češnjaka u prahu
• 1 žličica luka u prahu
• 1 žličica crnog papra

Za pohanje:

• 120 g višenamjenskog brašna
• 60 g kukuruznog škroba
• 1 žličica Vegete
• 1/2 žličice luka u prahu
• 1/2 žličice češnjaka u prahu
• 1/2 žličice češnjaka u prahu
• 1/2 žličice soli u prahu
• 1/4 žličice crnog papra
• 2 jaja

Za umak:

• 240 ml japanskog umaka (teriyaki ili neki dostupan umak za roštilj)
• 3 žlice meda
• 1/2 žličice luka u prahu
• ½ žličice češnjaka u prahu
• ½ žličice soli u prahu
• ½ žličice soli s češnjakom u prahu
• ½ žličice soli u prahu
• ¼ žličice crnog papra
• 1-3 žlice srirache (po ukusu)
• kajenski papar (po ukusu)
• svježe nasjeckani mladi luk (po želji)

Life&style Borovnice i džin zvuče kao zanimljiva kombinacija, osobito u ovoj torti s kojom ispraćamo ljeto

Priprema

1. Pomiješaj mlaćenicu sa svim sastojcima za marinadu. Dodaj pileća krilca i dobro promiješaj. Pokrij i stavi u hladnjak na najmanje 2 sata.

2. Pomiješaj brašno, kukuruzni škrob i začin za pohanje. Razmuti jaja. Prvo uvaljaj krilca u smjesu od jaja, a zatim ih potpuno prekrij smjesom za pohanje. Stavi na lim za pečenje.

3. Zagrij fritezu na vrući zrak na 190 stupnjeva. Poprskaj krilca sprejom za kuhanje i stavi ih u košaru. Peci 15-20 minuta, okrećući ih svakih 5 minuta i ponovno premaži po potrebi. Povećaj temperaturu na 200 °C i peci još 5-10 minuta, dok ne postanu hrskava.

4. Pomiješaj sve sastojke za umak, dodaj krilca i dobro promiješaj. Začini kajenskim paprom po ukusu.

5. Po želji ukrasi mladim lukom. Uživaj dok su krilca topla!

Life&style Banana kuglice s čokoladom zdrav su i ukusan slatki međuobrok ili desert - bez brašna!

Posjeti Miss7.24sata.hr