Imamo recept za sočna, pohana pileća krilca à la Hailey Bieber, s posebnim umakom
- Štapići celera, trakice mrkve i zobena kaša? Nema šanse da to stalno jedemo, čak i ako želimo smršavjeti!
- Naime, čak se i zvijezde i modeli poput Hailey Bieber počaste uistinu ukusnim, sočnim, bogatim obrocima
- Donosimo ti recept za pileća krilca po receptu Hailey Bieber, aromatična, sočna, neodoljiva…
Svatko tko prati Hailey Bieber na društvenim mrežama ili je upoznat s njezinom YouTube serijom 'What's In My Kitchen?' zna: mlada poduzetnica i model voli pripremati i dijeliti svoje omiljene recepte. Od proteinske kave do smoothieja i čokoladnih palačinki pa do brazilskog kruha sa sirom - njezina jela odražavaju njezin osobni ukus. Posebno je ponosna na vlastiti recept za pileća krilca: s prepoznatljivom marinadom od mlaćenice i japanskim umakom.
U jednoj epizodi serije Hailey zasuče rukave, uzme kuhaču i pokaže da njezina krilca nisu samo lijepa za oko, nego i ukusna. Dva sata mariniranja i oko 30 minuta u fritezi na vrući zrak definitivno se isplate - rezultat su hrskava, sočna krilca s puno okusa i daškom glamura. Dakle, ako si mislila da supermodeli jedu samo zdrave grickalice, očekuje te prava poslastica: uživanje je dio načina života - a ova krilca su savršen dokaz za to. Ako nemaš fritezu na suhi zrak, možeš ih ispržiti na ulju ili u pećnici s ventilatorom do zlatnožute boje – dobit će koju kaloriju, ali neće izgubiti okus.
Recept za sočna pileća krilca à la Hailey Bieber
Sastojci
Za marinadu:
• 900 g pilećih krilca
• 240 ml mlaćenice
• 1 1/2 žličice omiljene mješavine začina (Vegete ili nekog sličnog)
• 1 žličica češnjaka u prahu
• 1 žličica češnjaka u prahu
• 1 žličica luka u prahu
• 1 žličica crnog papra
Za pohanje:
• 120 g višenamjenskog brašna
• 60 g kukuruznog škroba
• 1 žličica Vegete
• 1/2 žličice luka u prahu
• 1/2 žličice češnjaka u prahu
• 1/2 žličice češnjaka u prahu
• 1/2 žličice soli u prahu
• 1/4 žličice crnog papra
• 2 jaja
Za umak:
• 240 ml japanskog umaka (teriyaki ili neki dostupan umak za roštilj)
• 3 žlice meda
• 1/2 žličice luka u prahu
• ½ žličice češnjaka u prahu
• ½ žličice soli u prahu
• ½ žličice soli s češnjakom u prahu
• ½ žličice soli u prahu
• ¼ žličice crnog papra
• 1-3 žlice srirache (po ukusu)
• kajenski papar (po ukusu)
• svježe nasjeckani mladi luk (po želji)
Priprema
1. Pomiješaj mlaćenicu sa svim sastojcima za marinadu. Dodaj pileća krilca i dobro promiješaj. Pokrij i stavi u hladnjak na najmanje 2 sata.
2. Pomiješaj brašno, kukuruzni škrob i začin za pohanje. Razmuti jaja. Prvo uvaljaj krilca u smjesu od jaja, a zatim ih potpuno prekrij smjesom za pohanje. Stavi na lim za pečenje.
3. Zagrij fritezu na vrući zrak na 190 stupnjeva. Poprskaj krilca sprejom za kuhanje i stavi ih u košaru. Peci 15-20 minuta, okrećući ih svakih 5 minuta i ponovno premaži po potrebi. Povećaj temperaturu na 200 °C i peci još 5-10 minuta, dok ne postanu hrskava.
4. Pomiješaj sve sastojke za umak, dodaj krilca i dobro promiješaj. Začini kajenskim paprom po ukusu.
5. Po želji ukrasi mladim lukom. Uživaj dok su krilca topla!