Imamo odličan recept za naš omiljeni jesenski koktel: Martini od bundeve s cimetom
- U skladu s nadolazećom Noći vještica, malo smo promijenili recept za klasični koktel
- Donosimo ti jesenski martini od bundeve s notom cimeta i puno okusa
- Definitivno vrijedi isprobati! Živjela!
Baš kao i James Bond, volimo naše novo omiljeno piće „protreseno, ne promiješano“. Ali ne volimo klasiku poput gospodina 007, nego jesensku verziju martinija: martini od bundeve s cimetom. Okus je gotovo poput tipičnog Pumkin Spice Lattea, a i izgledat će jako dobro na sljedećoj zabavi za Noć vještica.
Sastojci:
• 60 ml votke (po mogućnosti „Vanilia Votka“, a može i obična)
• 30 ml Baileysa
• 1 žlica javorovog sirupa
• 1 žlica pirea od bundeve
• 1/2 žličice cimeta (ili začina od bundeve)
• šlag
• kockice leda
Priprema
1. Napuni šejker za koktele ledom.
2. Dodaj pire od bundeve, javorov sirup, votku, Baileys i cimet te mućkaj oko 30 sekundi.
3. Protresani napitak izlij kroz sito, a zatim ulij u čašu za martini ili koktel.
4. Na kraju ukrasi preljevom od šlaga i dodaj malo cimeta i šećera.
Savjet: ako želiš stvoriti poseban efekt, rubove čaša za martini možeš prethodno navlažiti i po tome rasporediti malo šećera i cimeta.