Imamo najbolji recept za kuhani džin. Ovi s adventskog sajma neće biti ni do koljena tvojemu
Foto: Canva
- S dolaskom hladnih dana, jedna od naših najdražih aktivnosti je zavući se pod dekicu i u toplini svog doma uživati u dobrom filmu ili seriji i šalici omiljenog toplog napitka
- Kada je riječ o toplim napitcima, uglavnom se okrećemo čaju, vrućoj čokoladi i kuhanom vinu, a sve popularniji postaje i kuhani džin
- Priprema kuhanog džina nije niti najmanje zahtjevna, a rezultat je odličan. U nastavku ti donosimo sve detalje
- Pročitaj također: Ovaj kremasti gingerbread koktel savršeno će upotpuniti cozy atmosferu zimskih večeri
Zimi, kada temperature dobrano padnu, topli i mirisni napitci postaju neizostavan dio naše svakodnevice. Neki od klasika kojima se iznova vraćamo su vruća čokolada, čaj i kuhano vino, a u posljednje se vrijeme tu može pronaći i - kuhani džin. Kuhani džin nam donosi mali zaokret jer je on, za razliku od vina, piće obogaćeno aromama raznih vrsta bilja (među kojima je obavezna borovica) koje se potom, u kuhanom obliku, savršeno spajaju s klasičnim zimskim začinima poput cimeta i klinčića te s citrusima poput limuna i naranče. Mljac!
Kuhani džin, baš kao i kuhano vino, možeš sama pripremiti kod kuće, a priprema nije niti najmanje zahtjevna. Važno je samo koristiti dobre sastojke.
Kuhani džin - sastojci
- 100 ml džina
- 400 ml soka od jabuke
- Polovica limuna narezanog na ploške
- 4 klinčića
- 2 sjemenke kardamoma (blago prignječene)
- 1 štapić cimeta
- 1 žličica tekućeg meda
Kuhani džin - priprema
- Sve sastojke osim džina, ubaci u jedan lonac i zagrij do vrenja. Kada je došlo do vrenja, gotovo potpuno smanji vatru i kuhaj otprilike pet minuta povremeno miješajući kako bi se otopio med. Sve procijedi kako bi dobila bistru tekućinu.
- U četiri šalice ili deblje čaše koje su otporne na toplinu, ravnomjerno rasporedi džin i prelij ga s ranije pripremljenom mješavinom.
- Po želji ukrasi ploškama limuna ili štapićem cimeta i posluži dok je vruće.