Häagen-Dazs i slavni francuski slastičar Pierre Hermé stvorili su najčarobniji sladoled s okusom macaronsa

Häagen-Dazs
Vidi originalni članak
  • Slavni francuski slastičar, kojega je Vogue prozvao Picassom slastica i čiji su macaronsi prava senzacija, udružio se s poznatim proizvođačem sladoleda
  • Pierre Hermé postao je sinonim za svijet slatkih gurmanskih senzacija i užitaka, dok je Häagen-Dazs po mnogima najbolji sladoled na svijetu
  • Rezultat suradnje su tri nova neodoljiva okusa, Häagen-Dazs sladoledi s okusom macaronsa od jagode i maline, macaronsa od japanskog limuna te macaronsa s ganacheom od dvostruke čokolade
  • Pročitaj više: Genijalni slatki put Pierrea Herméa - Picasso u svijetu slastica čiji su Macaronsi poput umjetničkih djela

Jedna od fascinantnijih suradnji u svijetu slastica obradovala nas je novim vrhunskim sladoledima iz, po mnogima, najbolje tvornice sladoleda na svijetu - Häagen-Dazsa. Naime, slavni francuski slastičar Pierre Hermé, kojega je Vogue prozvao Picassom slastica i čiji su macaronsi poput umjetničkih djela, udružio se sa poznatim proizvođačem sladoleda kako bi zajedno stvorili nove čarobne okuse.

Naravno, kad je u pitanju Pierre Hermé, u igri moraju biti macaronsi, u ovom slučaju sladoledni macaronsi. I to dva nova okusa. Na policama europskih supermarketa počeli su se pojavljivati Häagen-Dazs sladoledi s okusom macaronsa od jagode i maline, macaronsa s japanskim limunom te macaronsa s ganacheom od dvostruke čokolade. Tako će na svoje doći i ljubitelji čokolade ali i voćnih okusa.

Pierre Hermé je od svoje devete godine znao je, kako kaže, da će mu slastičarstvo biti životni poziv i strast te da će nastaviti obiteljsku tradiciju i postati četvrta generacija slastičara obitelji Hermé. Postao je i mnogo više od toga – sinonim za svijet gurmanskih senzacija i užitaka.

Life&style Novi King Harmony: Savršena kombinacija bijele čokolade, pistacija i preljeva od šumskog voća

Avangardni slastičar i čarobnjak okusa sa svojim je prijateljem i poslovnim partnerom, marketinškim stručnjakom Charlesom Znatyjem, izgradio pravo poslovno carstvo, a sve je počelo macaronima koje naziva "nekoliko grama sreće". Dobar macaron je, otkriva Hermé, uspješan spoj mnogih detalja. Iako se čini jednostavnom slasticom, potrebni su vrhunski sastojci i poštovanje svih faza procesa izrade. 

Novi Häagen-Dazs sladoledi viđeni su u nekoliko europskih zemalja, a to znači da bi se uskoro mogli pojaviti i u hrvatskim supermarketima. I moramo priznati da se jako veselimo isprobati rezultat ove jedinstvene suradnje - vrhunskog proizvođača sladoleda i slavnog slastičara i majstora za macaronse. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr