Gratinirani krumpir po receptu Jamieja Olivera, slavni chef garantira savršen rezultat

Shutterstock Recept Jamiea Olivera za gratinirani krumpir
Vidi originalni članak
  • Jedan od najomiljenijih načina za spravljanje krumpira je ukusni gratinirani krumpir
  • To jelo vole veliki i mali gurmani
  • Otkrit ćemo ti kako ga priprema Jamie Oliver

Kremasti, topli gratinirani krumpir savršena je pratnja krepkim jelima. osobito je ukusan s preljevom od slanine i kestena. Pogledaj kako ga priprema Jamie Oliver, koji je za ovaj recept rekao da garantira savršen rezultat.

Life&style Jamie Oliver podijelio je najbolji recept za doručak za sve koji žele smršaviti

Sastojci:

• 2,5 kg krumpira, oguljen, narezan na tanke ploške

• 1 komadić maslaca

• 200 ml mlijeka

• 300 ml vrhnja

• 2 lista lovora

• 2 režnjića češnjaka, oguljena i nasitno narezana

• prstohvat morske soli i crnog papra

• 1 šaka svježeg timijana

• 1 mala šaka parmezana, svježe naribanog

Opcije:

• malo maslinova ulja

• 6 kriški slanine narezane na kockice

• 1 šaka kestena, oguljenih i izmrvljenih

Life&style Omiljeno zimsko piće Jamieja Olivera: Coffee Negroni, fini koktel s džinom

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva (gore/dolje). Premaži vatrostalnu posudu za složenac s malo maslaca.

2. Stavi mlijeko, vrhnje, lovor i češnjak u lonac, zakuhaj pa kuhaj dvije minute. Začini solju i paprom.

3. Makni lonac s vatre i dodaj kriške krumpira i listiće timijana. Sve lagano miješaj dok ploške krumpira ne budu ravnomjerno prekrivene tekućinom.

4. Zatim smjesu ulij u kalup te pospi parmezanom. Peci gratinirani krumpir oko 45 minuta.

5. Po želji se u međuvremenu mogu pripremiti dodaci: u tavi zagrij malo maslinova ulja pa na njemu prži slaninu dok ne postane hrskava. Umiješaj kestene i malo timijana. Potom na gotovi gratinirani krumpir rasporedi mješavinu kestena i slanine te sve zajedno posluži dok je još  toplo.

Posjeti Miss7.24sata.hr