Glumci filma 'Zapravo ljubav' okupili su se 20 godina kasnije - evo gdje su i što rade danas

Vidi originalni članak
  • Zvijezde filma 'Zapravo ljubav' ponovno su se okupile kako bi proslavili 20. godišnjicu jedne od najpopularnijih romantičnih komedija ikada - koju redovito gledamo u božićno vrijeme
  • TV specijal emitirat će se na ABC-u 29. studenoga, a još se ne zna kad će biti prikazan drugdje
  • Pogledaj kojim su putovima članovi glumačke postave išli u godinama nakon snimanja filma

Jako je lijepa vijest da se slavna glumačka ekipa kultnog filma 'Zapravo ljubav' nanovo okuplja kako bi proslavili 20. godišnjicu filma. Međutim, što se dogodilo s glumačkom postavom filma godinama nakon snimanja? Jednosatni specijal bit će emitiran na američkoj mreži ABC 29. studenoga, a uključivat će Emmu Thompson, Hugha Granta, Billa Nighyja i Lauru Linney, koji su imali nezaboravne uloge u filmu.

Life&style 'Tár' uskoro u kinima: Cate Blanchett stvorila je vjerojatno najimpresivniji filmski lik godine

Od izlaska 2003., film 'Zapravo ljubav', koji prati isprepletene priče različitih likova oko Božića, postao je pravi božićni klasik.
Međutim, premda je bilo lako pratiti karijeru Hugha Granta i njegove kolegice Keire Knightley tijekom dva desetljeća otkako je film stigao u kina, što se dogodilo Joanni, raspjevanoj učenici ili 'bogu seksa' Colinu Frissellu?

Otkrit ćemo ti različitu sudbinu glumačke ekipe iz filma - od izvedbi nominiranih za Oscara do uloge u Igri prijestolja i komičara...

SAM (THOMAS BRODIE-SANGSTER)

Obožavatelji 'Igre prijestolja' možda su primijetili poznato lice s onu stranu Zida u ranim sezonama popularne serije. Jojena Reeda glumio je Thomas Brodie-Sangster, dječja zvijezda koja je glumila ožalošćenog posinka Liama Neesona, Sama u filmu 'Zapravo ljubav'.

Glumac, koji trči kroz zračnu luku kako bi rekao svojoj simpatiji da je voli tijekom velikog finala filma, imao je ponavljajuću ulogu u seriji HBO-a, kao mladog nasljednika sa zadatkom da pomogne u zaštiti Brana Starka 'Igri prijestolja'.

Thomas ima 32 godine, a glumio je u hit znanstveno-fantastičnoj adaptaciji 'Labirint', a 2017. glumio je u 15-minutnom nastavku Love Actually, prikazanom na BBC-ju u sklopu Comic Relief Red Nose Day.

Thomas je uživao u filmskom uspjehu u 'Dadilji McPhee', 'John Lennon: Dečko koji ne obećava' - u kojem je glumio mladog Paula McCartneyja - i Ratovima zvijezda VII: Sila se budi.

JOANNA (OLIVIA OLSON)

Olivia Olson imala je 11 godina kada je glumila ljupku učenicu koja je ukrala srce svog kolege iz razreda Sama - i zaprepastila gledatelje svojom snažnom izvedbom pjesme 'All I Want for Christmas is You' Mariah Carey. U to je vrijeme njezino pjevanje bilo toliko dobro da je redatelj Richard Curtis navodno bio zabrinut da publika neće povjerovati da je to njezin glas.

Sada Olivia ima 30 godina, a njen nevjerojatan glas zaslužan je za prvi EP 'Beauty is chaos' 2013., prije nego što je izdala album Nowhere Land u lipnju 2018. godine. Glumica i pjevačica iz LA-a također je bila dio postave iza dvije animirane serije - Cartoon Network Adventure Time, u kojoj je dala glas 'Marceline the Vampire Queen', i Disneyjevog 'Phineasa i Ferba', u kojem je dala glas Vanessi Doofenshmirtz.

Godine 2019. pojavila se kao jedna od mnogih zvijezda koje su sudjelovale u reality seriji ITV-a The X Factor: Celebrity. Na pitanje što bi voljela da gledatelji znaju o njoj, Olivia je tada za MailOnline rekla: „Zaboga, ja sam puno više od djevojčice iz filma 'Zauvijek ljubav'!“ 

Olivia je također priznala da nije baš vidjela kolege iz 'Zapravo ljubav' od snimanja filma, premda se ponovno susrela s Thomasom Brodie-Sangsterom. Nastupit će u specijalu, 'oživljavajući' s gledateljima klasičnu božićnu melodiju koju je izvela u filmu. 

COLIN FRISSELL (KRIS MARSHALL)

Optimistični štreber Colin putuje u Wisconsin u filmu 'Zapravo ljubav', u potragu za Amerikankama koje će cijeniti njegovo britansko porijeklo i naglasak. Osim po ulozi Colina Frissella u filmu 'Zapravo ljubav', Kris Marshall, koji danas ima 49 godina, možda je najpoznatiji po ulozi Nicka Harpera u humorističnoj seriji 'Moja obitelj.'

Od tada se Marshall pojavio u BBC-jevom filmu 'Pljačkaši', nezavisnoj britanskoj rom-com 'Sparks & Embers' 2015. godine. Glumio je glavnog detektiva istražitelja Humphreya Goodmana u BBC-jevoj drami 'Smrt u raju' od 2014. do 2017. godine. Također je pokazao svoje glumačke sposobnosti u ITV adaptaciji 'Sanditon' Jane Austen.

Dvoje djece dijeli sa suprugom Hannah Dodkins, s kojom se vjenčao 2012. godine, a obitelj zajedno živi u Bathu.

MARK (ANDREW LINCOLN)

Mladi Sam imao je konkurenciju u kamermanu Marku, koji se borio da bude u blizini supruge svog najboljeg prijatelja Juliet (koju glumi Keira Knightley) nakon što se i sam zaljubio u nju.

Jedna od najpoznatijih scena u 'Zapravo ljubav' prikazuje Marka kako stoji ispred kuće na snijegu kako bi konačno rekao Juliet kako se osjeća - putem niza ručno napisanih poruka na velikim papirima i uz zvučnu podlogu pjevača koji pjevaju Silent Night.

Od tada, Andrew Lincoln (49) nastavio je nizati uspjehe u Americi, gdje je glumio šerifova zamjenika Ricka Grimesa u iznimno popularnoj AMC-evoj seriji 'Živi mrtvaci'. Lincoln je dobio razne nagrade i nominacije za svoj portret Ricka Grimesa; uključujući nagradu Saturn za najboljeg glumca na televiziji 2015. i 2017. godine. 

U srpnju 2022. Andrew je najavio kako će se vratiti u svoju popularnu seriju za spin-off 'Živih mrtvaca'.  

Andrew ima dvoje djece, Matildu i Arthura, s Gael Anderson, kćeri Iana Andersona, flautista i pjevača Jethro Tulla.

DAISY (LULU POPPLEWELL)

Učenica Daisy, kći likova Emme Thompson i Alana Rickmana, dobila je nezaboravnu ulogu jastoga u svojoj školskoj predstavi u filmu.

Danas je Lulu 31-godišnja bivša dječja zvijezda spisateljica i stand-up komičarka.

Lulu je prethodno dala glas liku Lyre Belacqua u verziji 'Njegova mračna građa' na BBC Radiju 4, a njezina starija sestra je Anna Popplewell, koja je glumila Susan Pevensie u filmovima 'Kronike iz Narnije'.

U listopadu 2020. godine kritizirala je film 'Zauvijek ljubav' da je 'cheesy' i prikazuje žene kao 'pasivne objekte'.

NATALIE (MARTINE MCCUTCHEON)

Prethodno je bila najpoznatija po ulozi Tiffany u 'Eastendersima', ali od 'Zapravo ljubav' Martine McCutcheon zauvijek će biti djelatnica Downing Streeta koja psuje poput mornara i osvaja srce premijera, kojeg glumi Hugh Grant.

Otkako je glumila Natalie, McCutcheon, koja je osvojila nagradu Olivier za ulogu Elize u 'My Fair Lady in the West End', gostovala je u Spooksu, glumila u reklamnoj kampanji za Tesco i objavila roman, 'The Mistress'.

Godine 2016. predstavljena je kao nova stalna panelistica u emisiji 'Loose Women' na ITV-u, ali ju je napustila nakon jedne sezone.

Engleska glumica Martine (46) u braku je sa suprugom glazbenikom Jackom McManusom (38) od 2012. Par ima zajedničkog sina Raffertyja.

Specijalno okupljanje na američkoj mreži ABC također će uključivati poruku od Martine. U listopadu 2022. Martine je otkrila da odbija većinu ponuda za posao kako bi provodila vrijeme sa svojim suprugom Jackom i njihovim sedmogodišnjim sinom Raffertyjem.

BILLY MACK (BILL NIGHY)

Bill Nighy je u filmu 'Zapravo ljubav' ostarjeli roker u potrazi za posljednjim hitom za stara vremena - ulogom koja mu je donijela BAFTA-u za najboljeg sporednog glumca.

Glumac, koji sada ima 72 godine, uživao je u usponu karijere u godinama otkako je objavljen klasični rom-com, skupljajući uloge u velikim franšizama kao što su 'Pirati s Kariba', 'Harry Potter' i 'Hotel Marigold'.

Nighy je također posudio svoje talente u nekoliko filmova za djecu i mlade, s ulogama u 'Detektivu Pikachuu' i 'Arthuru Christmasu'. Također se pojavio u filmskoj verziji 'Dad's Army' iz 2016. godine. 
Poznat po svom klasičnom stilu i dotjeranim odijelima, The Guardian je 2013. godine uvrstio Nighyja među 50 najbolje odjevenih starijih od 50 godina i jednog od 50 najbolje odjevenih britanskih muškaraca GQ-a 2015. godine.

JULIET (KEIRA KNIGHTLEY)

Zvijezda Keire Knightley nastavila je rasti i rasti nakon što je glumila  Juliet u filmu 'Zapravo ljubav' kad je imala tek 18 godina. U godinama koje su uslijedile, Knightley je nastavila s ulogama nominiranima za Oscara u filmovima 'Ponos i predrasude' i 'Igra oponašanja'.

Britanska zvijezda (37) je jedno vrijeme bila uvrštena među najplaćenije glumice Hollywooda.

Keira je udana za klavijaturista Klaxonsa Jamesa Rightona, a par se vjenčao na intimnoj ceremoniji na jugu Francuske 2013. godine. Keira i James su 2015. godine dobili svoje prvo dijete, kćer Edie, koja sada ima sedam godina.

Potvrdili su da su dobili svoje drugo dijete Delilah u rujnu 2019. kada su viđeni kako guraju bebu u kolicima u šetnji Londonom.

PETER (CHIWETEL EJIOFOR)

Lik Peter imao je nekoliko rečenica u filmu 'Zapravo ljubav', ali Chiwetel Ejiofor postao je jedan od najuspješnijih glumaca iz filma.

Bio je nominiran za Oscara, Zlatni globus i BAFTA-u za svoju briljantnu ulogu Solomona Northupa u filmu '12 godina ropstva'.
Glumac je također glumio uz Thandie Newton u ekranizaciji romana Chimamande Ngozi Adichie, 'Half of a Yellow Sun', za velika platna.

Također je hvaljeni kazališni glumac - njegova uloga Othella 2008. godine donijela mu je nagradu Olivier za najboljeg glumca.

Chiwetel, 45, od tada je glumio u 'Doctoru Strangeu', 'Kralju lavova' i 'Dječaku koji je upregnuo vjetar'.

MIA (HEIKE MAKATSCH)

Njemačka glumica Heike Makatsch glumi Miju, koja svoje namjere prema svom oženjenom šefu, kojeg glumi pokojni Alan Rickman, više nego jasno pokazuje u filmu dok se osoblje priprema za godišnju božićnu zabavu.

Zbunjen, ali zaintrigiran, Harry kupuje Miji ogrlicu kao božićni dar, koju njegova žena Karen (koju glumi Emma Thompson) otkriva i misli da je za nju.

Karen, susprežući suze nakon što je otrgnula omot s poklona - i shvatila da je kupio ogrlicu za drugu ženu - jedna je od najdirljivijih scena u filmu.

Otkako je glumila zavodnicu Miju, Heike, bivša ljubav Daniela Craiga, pojavila se u njemačkim produkcijama, a također je glumila Leiselinu majku u filmskoj verziji 'Kradljivice knjiga' 2013. godine. 

Heike, 51, pojavila se na dodjeli nagrada 'Zlatna kamera' njemačke televizije i živi u Berlinu.

DAVID (HUGH GRANT)

I dalje je u žiži gotovo 20 godina nakon što je glumio novoizabranog britanskog premijera Davida u ljubavi. Zapravo, Hugh Grant ostao je  ikona britanskog ekrana.

Čini se da Grant bira povremene filmske uloge koje mu se sviđaju, a ne radi na uzastopnim projektima.

Pojavio se u znanstveno-fantastičnoj drami 'Atlas oblaka' 2012. godine i dobio široko priznanje za svoju ulogu u komediji Stephena Frearsa 'Florence Foster Jenkins', uz Meryl Streep.

Grant je pokazao svoj talent u filmskom hitu 'Paddington 2' 2017. i 'Vrlo engleski skandal' 2018., kao i 'Gospoda' 2019.

Od filma 'Zapravo ljubav', Grant je postao otac petero djece, dočekavši djecu s dvije različite žene. U rujnu 2011. godine dobio je kćer Tabithu s Tinglan Hong. U rujnu 2012. Grant je dobio svoje drugo dijete, sina, sa švedskom televizijskom producenticom Annom Eberstein. U prosincu te godine Hong je rodila Grantovo treće dijete, sina, nakon što su se nakratko ponovno spojili.

U prosincu 2015. on i Eberstein dobili su drugo zajedničko dijete, kćer, a njihovo treće dijete rođeno je zajedno početkom 2018. Grant i Eberstein vjenčali su se u svibnju 2018. godine. 

SARAH (LAURA LINNEY)

Glumica, tri puta nominirana za Oscara, Laura Linney, glumila je Saru u filmu 'Zapravo ljubav', kojoj je briga za brata bila prioritet nad tajnom zaljubljenošću u kolegu Karla u filmu.

Otkako je glumila Sarah, pojavila se u brojnim hvaljenim filmovima, uključujući 'Kinsey' i 'Obitelj Savage'.

Glumila je u 'Sullyju', filmu Clinta Eastwooda o pilotu koji je pokušao sletjeti na rijeku Hudson u New Yorku, zajedno s Tomom Hanksom.

Godine 2017. pridružila se Netflixovoj hit drami 'Ozark' zajedno s Jasonom Batemanom, izvedbi u kojoj je njezina uloga nominirana za nagradu Ceha glumaca.

KAREN (EMMA THOMPSON)

Emma Thompson, koja glumi ženu koja otkriva da je njezin muž kupio ogrlicu drugoj ženi, odgovorna je za mnoge od najupečatljivijih scena u filmu 'Zapravo ljubav'. 

Hvaljena britanska glumica, dobitnica Oscara i BAFTA-e, pojavila se u raznim velikim filmovima, od 'Harryja Pottera' do 'Ljudi u crnom' u godinama nakon izlaska filma.

Pojavila se u najnovijem filmu o Bridget Jones zajedno sa svojim kolegom iz glumačke postave filma 'Zapravo ljubav', Colinom Firthom, a također je bila dio ekipe za Disneyjevu akcijsku verziju 'Ljepotice i zvijeri'.

U ekskluzivnom isječku ABC-jevog specijala, Emma se prisjeća kako je prvi put gledala 'Zapravo ljubav'. Rekla je: „Hugh mi je prišao s leđa dok smo izlazili i rekao 'je li to najpsihotičnija stvar u kojoj smo ikada bili?'

JAMIE (COLIN FIRTH)

Kao Jamie, Colin Firth bježi u Francusku nakon što sazna da mu je brat spavao s boljom polovicom iza njegovih leđa. Ali, budući književnik ponovno pronalazi ljubav sa svojom portugalskom domaćicom u božićnom klasiku.

Od tada se pojavio u hvaljenim filmovima uključujući 'Kraljev govor', 'Samac' Toma Forda i adaptacija Johna le Carréa 'Tinker Tailor Soldier Spy'.

Colin se zatim pojavio u filmu o Bridget Jones, 'Kingsman: Zlatni krug', 'Mamma Mia! Here We Go Again' i 'Mary Poppins se vraća'.

 

 

Life&style Ovih 10 glumaca dobili su mizeran ili nikakav honorar za filmove koji su ih proslavili

Posjeti Miss7.24sata.hr