Food blogeri otkrili su nam koje će slastice pripremati za Božić

instagram @janko_popovic_volaric
Već smo jako uzbuđene zbog Božića i božićnih slastica! Kad je riječ o blagdanskim specijalitetima, nikada nam nije dosta inspiracije. Ovaj put ideje smo potražili od domaćih food blogera.
Vidi originalni članak

Korak po korak i već se ozbiljno krećemo prema sredini prosinca. Pravo je vrijeme da krenemo razmišljati o blagdanskom meniju pa smo odlučili inspiraciju potražiti kod naših najpoznatijih food blogera. Kreativci i gastroeksperti s nama su rado podijelili svoje blagdanske favorite! 

Nevena Josipović, poznatija kao Mama drama,  nam je otkrila: ''Moje omiljene božićne slastice su linzeri i panj-rolada, obična. Ove godine će biti linzera i mađarice, raffaelo kuglica i starinskih medenjaka. Definitivno će biti pravo slavlje! Recept za svoje omiljene linzere već je podijelila pa se slobodno možeš inspirirati. 

Helena Jakoliš s bloga Zdravo i slasno blagdane dočekuje u tradicionalnoj varijanti: ''Moja omiljena blagdanska slastica je makovnjača, a uz to jako volim raditi roščiće od vanilije i naranče. Ove godine na tapetu je baš sve: Raffaelo, Ferrero, makovnjača, pita od jabuka,... Ove godine uopće nema slanog! Slatko je broj jedan!''. Na njenom blogu možeš pronaći savršen recept za Ferrero bez industrijskih šećera i prerađenih sastojaka. Definitivno ćemo isprobati. 

Nasja Duplančić, s bloga simpatičnog naziva Mama, ja sam gladan, za sebe kaže da je jako sklona tradiciji''Kod mene je svake godina za Božić obavezna orahnjača, rafioli. Ja zapravo više volim kremaste kolače, ali poštujem tradiciju i uvijek mora biti orahnjača na stolu, ponekad i kuglof. Ove godine planiram raditi princess krafne s nekom bogatom kremom, ali bit će i recept moje kolegice, Mame drame. Od nje sam naučila raditi jedan fini čokoladni kolač s višnjama. Ma kod mene je svake godine barem pet vrsta kolača na stolu!'' - kaže blogerica koja je prava majstorica kad je riječ o tradiciji te u svoju hranu, kako je sama istaknula, uvijek unosi emociju. 

''Ja ću pripremati nekakve zdrave keksiće i sirove slastice koje se ne peku, mogu se samo dehidrirati s datuljama. Izbjegavat ću šećer, stavljati puno orašastih plodova i puno začina poput cimeta, đumbira,...'' - kaže Gracia Petek, kreativka s bloga Kiwi Go Crazy koja brojne čitatelje privlači zdravim i fotogeničnim receptima. S obzirom da bismo za Božić ipak voljeli ostati u formi (za razliku od dosadašnjih godina), ove godine ćemo željno iščekivati Gracijine zdrave recepte. Vidjeli smo da je već objavila kako napraviti zdrave keksiće na Rudolpha pa svakako obrati pažnju na taj post. 

Life&style Nepečene jaffa kuglice čija izrada košta manje od 30 kuna. Savršeno, zar ne?

 

Posjeti Miss7.24sata.hr