Evo zašto nikako ne bi trebala bacati tekućinu u kojoj su kiseli krastavci
- Tekućina u kojoj su kiseli krastavci često završi u odvodu
- Međutim, od sada to više ne bi trebala raditi!
- Otkrit ćemo ti zašto tu tekućinu ne smiješ baciti – naprotiv!
Svejedno je li u hladnjaku ili u smočnici: staklenka kiselih krastavaca može se pronaći gotovo u svakom kućanstvu. Kad se staklenka isprazni, onda se tekućina u kojoj si bili krastavci uglavnom baci, a staklenka se opere te ostavi za nešto drugo. Međutim, imamo savjet kako ćeš dobro iskoristiti tekućinu u kojoj su bili krastavci!
Što se nalazi u toj tekućini?
U tekućini u kojoj stoje kiseli krastavci nalazi se ocat, začinsko bilje i začini. Dakle, zašto onda ne bismo jednostavno drugo povrće stavili u tu tekućinu? Primjerice, u tu tekućinu možeš staviti luk ili češnjak. Ili, na primjer, možeš narezati mrkvu na trakice te ih staviti u tekućinu od kiselih krastavaca kako bi dobile novi okus.
Inače, trik dobro funkcionira s povrćem iz limenke. Leća, grah pa i kukuruz će u tekućini od kiselih krastavaca dobiti finu aromu te mogu dobro začiniti salatu. Kad smo već kod salate: žlica tekućine od kiselih krastavaca dobra je za dressing te zamjenjuje udio octa.
miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.