Evo zašto nikako ne bi trebala bacati tekućinu u kojoj su kiseli krastavci

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Tekućina u kojoj su kiseli krastavci često završi u odvodu
  • Međutim, od sada to više ne bi trebala raditi!
  • Otkrit ćemo ti zašto tu tekućinu ne smiješ baciti – naprotiv!

Svejedno je li u hladnjaku ili u smočnici: staklenka kiselih krastavaca može se pronaći gotovo u svakom kućanstvu. Kad se staklenka isprazni, onda se tekućina u kojoj si bili krastavci uglavnom baci, a staklenka se opere te ostavi za nešto drugo. Međutim, imamo savjet kako ćeš dobro iskoristiti tekućinu u kojoj su bili krastavci!

Što se nalazi u toj tekućini?

U tekućini u kojoj stoje kiseli krastavci nalazi se ocat, začinsko bilje i začini. Dakle, zašto onda ne bismo jednostavno drugo povrće stavili u tu tekućinu? Primjerice, u tu tekućinu možeš staviti luk ili češnjak. Ili, na primjer, možeš narezati mrkvu na trakice te ih staviti u tekućinu od kiselih krastavaca kako bi dobile novi okus.

 

DOBRO JE ZNATI Osim što su jako ukusni, znaš li zašto je dobro baš svaki dan jesti kisele krastavce?

 

Inače, trik dobro funkcionira s povrćem iz limenke. Leća, grah pa i kukuruz će u tekućini od kiselih krastavaca dobiti finu aromu te mogu dobro začiniti salatu. Kad smo već kod salate: žlica tekućine od kiselih krastavaca dobra je za dressing te zamjenjuje udio octa.

 

ZDRAVA PREHRANA Kiseli kupus čini puno dobroga tijelu (a znamo i dva razloga zašto se sarma jede baš danas)

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Posjeti Miss7.24sata.hr