Evo zašto bi za tvrdo kuhana jaja ponekad trebala koristiti – ribež za sir!
- Jako voliš jesti kuhana jaja? Super jer oko Uskrsa ćeš se onda nauživati
- Otkrit ćemo ti jedan trik s kuhanim jajima za koji vjerojatno nisi znala
- A za taj trik potrebno ti je jedno neočekivano kuhinjsko pomagalo
Obično narežemo tvrdo kuhana jaja na četvrtine ili ploške, zar ne? Ili ih pojedemo žlicom dok su još vruća – samo ih malo posolimo. Međutim, postoji jedno kuhinjsko pomagalo koje može promijeniti teksturu kuhanog jaja na način koji vjerojatno još nisi isprobala: a to je ribež za sir!
Da, dobro si pročitala. Ako s pomoću ribeža za sir fino naribaš kuhano jaje, ono će tvojim jelima dati puno više arome te i dodatnu porciju bjelančevina. Nećemo ni spominjati vitamine i minerale koji se kriju u jajima.
Naribano jaje – evo uz koja jela se sjajno slaže
Naribano jaje može se stavljati u doista mnoga jela. Na primjer, u salate ili sendvič sa salamom i sirom za doručak. Također možeš naribati jaje na povrće kuhano na pari ili kao topping za avokado-tost. Varijanti je doista bezbroj – jednostavno eksperimentiraj s okusima!
Inače: navodno je naribano tvrdo kuhano jaje fenomenalan dodatak pizzi – i navodno prevari mozak pa ćemo misliti da jedemo sir. Nije loš dijetni trik.
Želiš li saznati još dobrih trikova s jajetom, pogledaj ovdje.