Evo što predstavlja 12 kuća horoskopskih znakova, takozvanih astroloških kuća - i što to znači za tebe

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Ako pratiš horoskope i zanima te astrologija, onda zasigurno znaš da postoji 12 kuća horoskopskih znakova 
  • One na neki način predstavljaju podjelu Svemira oko Zemlje 
  • Otkrit ćemo ti o čemu se točno radi, odnosno što znači svaka astrološka kuća 

Kuće horoskopskih znakova koriste se da bi se izračunali horoskopi te odnosi među planetima i horoskopskim znakovima. 

Sistem „kuća“ postavlja se u krugu koji ima 12 odsječaka. Svakim poljem vlada jedan znak te one predstavljaju jedno područje života. Evo što znače tih 12 kuća…

1. kuća: osobnost i osjećaj za život

Ovan vlada prvom astrološkom kućom. Simbolizira osobnost čovjeka te osjećaj za život. O tome ovise i međusobno se isprepliću Ja, temeljne karakterne osobine, snaga volje, ambicioznost, vanjski izgled tijela i tjelesnost. Označava individualne karakterne osobine i mane. Ovaj voli pustolovine, dinamičan je i živahan: proljetni je znak te predstavlja početak. Također označava aktivnost i spremnost na djelovanje.

via GIPHY

2. kuća: stjecanje i posjedovanje

Druga kuća pripada biku. Zemljani znak daje puno važnosti materijalizmu i luksuzu. Zbog toga ova kuća simbolizira sve što ima veze s financijama, posjedom i dobitkom. Kad ta kuća bude naglašena u tvom horoskopu, upravo te u tim područjima života očekuje puno šansi i promjena.

3. kuća: komunikacija i učenje

Blizanci vladaju trećom kućom. Ona simbolizira snagu komunikacije, logičkog razmišljanja i želje za znanjem. Ako djeluje na tvoj horoskop, onda ti daje naputke kako pronaći više kontakata te kakav polet ti treba u životu. Treća kuća je simbol za snagu mišljenja, doživljaje, putovanje, učenje, želju za znanjem, ali i probleme, ugovore i dogovore, karakter, sudbinu i potrebu za vezom.

Zvijezde kažu Horoskop: u 2020. godini će se ovi horoskopski znakovi blisko povezati

4. kuća: dom i obitelj

Rak vlada četvrtom kućom. On predstavlja svoju vlastitu kuću i obitelj. Ako četvrta kuća dobije značaj u tvom horoskopu, to znači da čezneš za više sklonosti i brige te da želiš pasti u ruke voljenih ljudi. Dom i obitelj simboliziraju mjesta sigurnosti i sreće. Govor, razmišljanje, trgovina i prodaja, informacije, svakodnevni kontakt s ljudima, gestikulacija, mimika, konkretni procesi učenja – naseljeni su u četvrtoj kući.

via GIPHY

5. kuća: kreativnost i zadovoljstvo

Peta kuća stoji u znaku lava. Taj znak rado je aktivan i živi svoje nagone i strasti te ima volju za životom i bitkom. Osim toga ima i smisla za kulturu, seksualnost te sva uobičajena zadovoljstva. Ova kuća simbolizira životnu radost i veselje, umjetnost, kulturu i kreativne ideje. 

6. kuća: svakodnevica i poslovni život

Šestom kućom vlada perfekcionizam djevice. U toj se kući odražava njen brižan i disciplinirani karakter. Sitnice koje hitno treba riješiti, briga o zdravlju i svakodnevni posao su u središtu kuće.

7. kuća: veza

Sedma kuća predstavlja vagu. Zbog toga stoji za harmoniju i brižnost. Ako planete uđu u tvoju sedmu kuću, onda se u tvom životu sve vrti oko ljubavi, spojeva, prijateljstava, braka i obiteljskih odnosa.

via GIPHY

8. kuća: tabui i ponovno rođenje

Sedmom kućom vlada škorpion i označava društvene tabu teme. Tu spadaju seksualnost, ali i smrt, prevara, gubitak ili moć. Osim toga, ova kuća simbolizira ponovno rođenje. Teški udarci sudbine mogu se prevladati ili se može početi sasvim iz početka. Kad planete uđu u tvoju osmu kuću, svakako moraš računati s intenzivnim iskustvima.

9. kuća: rast i razvoj

Deveta kuća stoji u znaku strijelca. Kuća simbolizira nova iskustva, putovanja i napredovanje. Ako je jako prisutna u tvom aktualnom horoskopu, onda možda osjećaš želju za putovanjem ili želju da promijeniš posao.

Zvijezde kažu Kad je tvoj sretan dan? Horoskop za 2020. otkriva kad te ove godine čeka najveća sreća

10. kuća: zanimanje i imidž

Ambiciozni i marljivi jarac je vladar desete kuće. Ako je ta kuća snažna u tvom horoskopu, onda se sve vrti oko karijere. Možda ćeš dobiti unaprjeđenje, imati puno radnog elana ili ispolirati svoj imidž.

via GIPHY

11. kuća: prijateljstvo i nada

Ova je kuća dodijeljena vodenjaku. Kad planeti uđu u tu kuću, prijateljstva postaju važnija, posjeduješ poseban timski duh ili rado slušaš druge. Osim toga, ova kuća stoji za nadu, želje i čežnje.

12. kuća: duhovnost i inspiracija

Dvanaesta kuća je u znaku ribe. Ako je u tvom horoskopu, onda možeš vjerovati svojoj intuiciji. Tvoja mašta i snažna povezanost s tvojim duhom donose kreativne ideje i vizije koje mogu biti vrijedne za posao ili osobne projekte.
 

POGLEDAJ ČETVRTU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": CVIJEĆE I TORTA
 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr