Evo kako stavljanjem vlažnih maramica u perilicu rublja možeš uštedjeti na vremenu i živcima

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Vrijeme nam je dragocjeno, zato u obavljanju kućanskih poslova očekujemo najbolje rezultate
  • U tome nam pomažu trikovi, a jedan od njih je korištenje vlažnih maramica za vrijeme pranja rublja
  • Vlažne maramice pokupit će dlake, sitne dijelove tkanine koje ne volimo vidjeti na našoj tek opranoj odjeći, ali trebala bi pripaziti na nekoliko stvari

Iako za nas glavninu posla obavljaju strojevi, pranje rublja ipak nam oduzima vrijeme i to u prosjeku četiri sata tjedno prema nekim istraživanjima. Zašto onda pristajati  na rezultate koji nisu ništa manje nego savršeni? Ako se nakon uloženog truda ipak zamaraš s ostacima i nepoželjnim tragovima na tamnoj odjeći ili onima koji su dospjeli od kućnog ljubimca, vrijeme je da probaš ovaj jeftin i učinkovit trik s vlažnim maramicama

Life&style Uz ovaj vrlo jednostavan trik više nećeš morati non-stop peglati rublje

Sljedeći put u punu mašinu s prljavim rubljem prije pranja stavi tri vlažne maramice. Kada se bubanj veš mašine počne okretati maramice će skupiti sitne čestice koje bi mogle završiti na tvojoj robi. Stvar je u tome da se vlažne maramice ponašaju kao magneti, ali prije nego što primijeniš trik, imaj na umu sljedeće savjete.

Pobrini se da vlažne maramice dovoljno čvrste

U protivnom bi se mogle pokidati u perilici zbog čega neće mogući ispuniti svoju namjenu. Vlažnu maramicu rukama pokušaj rastrgati na trakice. Ako ti to baš ne uspijeva, znači da su tvoje vlažne maramice savršene za ovaj trik. 

Papirnate maramice ili krpe neće poslužiti svrsi

Ako vlažne maramice pokušaš zamijeniti papirnatima ili krpama za čišćenje od tkanine mogao bi se dogoditi suprotan učinak. Papirnate maramice će se raspasti i ostaviti tragove na tvom rublju, a krpe jednostavno ne mogu poslužiti ovome triku. 

Nemoj zaboraviti na miris

Ako ne želiš da tvoje rublje pokupiti miris vlažnih maramica, nabavi one antibakterijske ili bez mirisa. Također, možeš ih natopiti omekšivačem za rublje kako bi maskirala njihov miris. 

Gladna vešmašina Izgleda da ti perilica jede rublje, puno je rupica? Evo 5 mogućih razloga

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.   

 

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Posjeti Miss7.24sata.hr