Evo kako ćeš sama spraviti prefini liker od jagoda, toliko je dobar da će te svi tražiti recept
- Vrijeme je jagoda – okruglih, mirisnih, slatkih crvenih plodova koje obožavaju veliki i mali
- Sigurno si ih već dosta pojela, a i napravila pokoju slasticu za sebe ili mališane
- Sad je vrijeme da napraviš nešto „samo za velike“ – liker od jagoda! Donosimo ti jednostavan recept za slatki napitak
Liker od svježih jagoda zasigurno će biti hit svakog tuluma, a uz to je fenomenalno ukusan. Osim toga, ovaj specijalitet doista je lako spraviti i ne treba neko stručno znanje. Potrebno je malo vremena da liker „sazrije“. Nakon toga je pravi melem za nepce…
Sastojci
• 500 g svježih jagoda
• 250 g kandiranog šećera
• opcionalno: 1 žličica korijandera – tko ne voli korijander, može ga jednostavno izostaviti
• naribana kora od bio limuna
• 1 l bijelog ruma (alternativa je tamni rum)
Priprema
1. Operi i očisti 500 g jagoda.
2. Stavi u staklenu posudu s poklopcem jagode zajedno sa 250 g kandiranog šećera, 1 žličicom korijandera i naribanom korom od limuna (oprez, limun ne smije biti šprican!).
3. Potom ulij 1 l bijelog ruma.
4. Ostavi da to zrije 4-5 tjedana. Najbolje je ostaviti staklenku na suncu (na prozoru). Povremeno je protresi.
5. Nakon zrenja procijedi tekućinu kroz fino sito te filtriraj kroz gazu.
6. Ulij liker u boce te ostavi da odstoji još 3-5 tjedana.