Evo kako ćeš sama spraviti prefini liker od jagoda, toliko je dobar da će te svi tražiti recept

Unsplash/Markus Winkler
Vidi originalni članak
  • Vrijeme je jagoda – okruglih, mirisnih, slatkih crvenih plodova koje obožavaju veliki i mali
  • Sigurno si ih već dosta pojela, a i napravila pokoju slasticu za sebe ili mališane
  • Sad je vrijeme da napraviš nešto „samo za velike“ – liker od jagoda! Donosimo ti jednostavan recept za slatki napitak

Liker od svježih jagoda zasigurno će biti hit svakog tuluma, a uz to je fenomenalno ukusan. Osim toga, ovaj specijalitet doista je lako spraviti i ne treba neko stručno znanje. Potrebno je malo vremena da liker „sazrije“. Nakon toga je pravi melem za nepce…

Sastojci

• 500 g svježih jagoda

• 250 g kandiranog šećera

• opcionalno: 1 žličica korijandera – tko ne voli korijander, može ga jednostavno izostaviti

• naribana kora od bio limuna

• 1 l bijelog ruma (alternativa je tamni rum)

Priprema

1. Operi i očisti 500 g jagoda.

2. Stavi u staklenu posudu s poklopcem jagode zajedno sa 250 g kandiranog šećera, 1 žličicom korijandera i naribanom korom od limuna (oprez, limun ne smije biti šprican!).

3. Potom ulij 1 l bijelog ruma.

Life&style Znamo odličan jednostavan trik kojim ćeš znatno produljiti svježinu kupljenih jagoda!

4. Ostavi da to zrije 4-5 tjedana. Najbolje je ostaviti staklenku na suncu (na prozoru). Povremeno je protresi.

5. Nakon zrenja procijedi tekućinu kroz fino sito te filtriraj kroz gazu.

6. Ulij liker u boce te ostavi da odstoji još 3-5 tjedana.

Posjeti Miss7.24sata.hr