Džin tonik nam je omiljeno ljetno piće, a sada od njega radimo i osvježavajući desert
- Ljeto nam je tu pa dane više ne možemo zamisliti bez osvježavajućih poslastica
- Džin tonik sorbet je zamrznuti užitak koji spaja poletnu svježinu klasičnog koktela s ledenim daškom sorbeta
- Bilo da organiziraš ljetnu vrtnu zabavu ili jednostavno želiš uživati u jedinstvenom i sofisticiranom desertu, džin tonik sorbet zasigurno će te impresionirati
Kada je riječ o ljetnim koktelima, džin tonik bezvremenski je favorit. Njegova oštra i osvježavajuća priroda čini ga izborom mnogih. Pretvaranje ovog klasičnog koktela u sorbet, donosi nam zabavan i inovativan tvist koji je i ukusan i osvježavajući. Osim toga, nevjerojatno ga je jednostavno napraviti i može se pripremiti unaprijed tako da svaki trenutak možeš iskoristiti za uživanje na suncu.
Sastojci
Za sorbet
• 500 ml tonika
• 100 grama šećera za želiranje (2:1)
• 0,5 žličice karuba ili rogačeve gume (iz specijaliziranih trgovina)
• 50 ml džina
• 2 žlice soka od limete
Za ukras
• 1 limeta
Priprema
- Tonik i šećer za želiranje kuhaj dok se šećer ne otopi. Dodaj rogačevu gumu, džin i sok od limete, neprestano miješajući. Makni lonac s vatre i pusti da se smjesa potpuno ohladi. Zamrzni u aparatu za sladoled oko 30-40 minuta dok ne postane kremast. Ulij sorbet u posudu za zamrzavanje i stavi u zamrzivač na najmanje sat vremena.
- Bez aparata za sladoled: Smjesu izlij u posudu za pečenje i zamrzni; dobro promiješaj vilicom ili ručnim mikserom svakih 20 minuta kako bi osigurala da se sorbet smrzne kremasto i da kristali leda ostanu što manji.
- Operi limetu vrućom vodom, posuši i nareži je na fine trakice. Sorbet oblikuj u kuglice te pospi korom od limete. Posluži odmah.