Dvostruko čokoladno zadovoljstvo bez brašna i sa samo pet sastojaka

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Ako tražite savršen desert bez glutena, probajte ovu izvrsnu čokoladnu tortu bez brašna
  • Jednostavna je za pripremu, no najvažniji je postupak s jajima!
  • Hrskava izvana, a unutra bogata čokoladom. Čokoljupci, navalite!

Kako bi ti ovaj recept uspio najvažniji je postupak s jajima, preciznije s bjelancima. Kako biste dobili hrskavu koru važno je dobro istući bjelanjke. Bjelanjke treba tući dok se ne pretvore u čvrsti snijeg. Budući da ne sadrži brašno, ova je torta izvrsna za osobe koje izbjegavaju gluten kao i za one na Keto dijeti.

Life&style Raspucanci su super, ali oni s dvostrukom dozom čokolade još su bolji!

Sastojci:

145 g maslaca

300 g kvalitetne tamne čokolade

5 velikih jaja

40 grama kakaa, plus još malo za posipanje

150 g šećera (oni koji paze na liniju neka upotrijebe ksilitol ili eritrol)

  • Prstohvat soli

Postupak:

  1. Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva C.
  2. Pripremite kalup za tortu promjera 23 cm i namastite ga i pospite dno i strane kalupa kakaom.
  3. Rastopite čokoladu i maslac na pari, dobro promiješajte i ostavite sa strane da se hladi.
  4. Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Mikserom podešenim na srednju brzinu mutite bjelanjke i dodaijte im žlicu po žlicu šećera. Mutite dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka. 
  5. Žumanjke dodajte smjesi od čokolade i maslaca i mutite dok se ne sjedine. Dodajte kakao i miješajte dok se ne sjedini s ostatkom smjese. Dodajte prstohvat soli i 1/4 bjelanjaka i umiješajte ih u smjesu pomoću plastične kuhače. Zatim dodajte ostatak bjelanjaka i miješajte dok se sastojci ne sjedine. Ne miješajte previše jer će iz bjelanjaka nestati sav zrak.
  6. Istresite smjesu u pripremljeni kalup i pecite 30 do 35 minuta ili dok čačkalica iz sredine kolača ne izađe čista. Ostavite da se ohladi. Torta će se slegnuti.
  7. Poslužite je sa šlagom ili sa sladoledom.

Life&style Čokoladni kolač s bundevom - naprosto neodoljiv i toliko sočan da se topi u ustima

Ovaj je članak prethodno objavljen na portalu missZDRAVA

Posjeti Miss7.24sata.hr