Donosimo recept za najzdraviju pizzu na svijetu! Jednostavno i ukusno...
- Ovu jako zdravu i vrlo ukusnu pizzu odlikuje tijesto od slanutka i vrlo jednostavna priprema
- Uz mozzarellu se mogu kao nadjev koristiti razne vrste povrća
- Ovo je dokaz da zdravija verzija pizze može biti itekako slasna
Ljubiteljice pizze, oprez! Jesi li ikada čula za „Socca pizzu“? To je superukusna, zdrava i bezglutenska pizza. Znaš li što je odlikuje? Tijesto od slanutka i jednostavno spravljanje!
Ali, dosta je priče – trk u nabavu sastojaka i spravljanje!
Sastojci:
Za tijesto:
• 120 g brašna od slanutka
• 120 ml vode
• 2 žlice mješavine talijanskog začinskog bilja
• prstohvat soli
• 2-3 žlice maslinova ulja
Za nadjev:
Na pizzu možeš po želji staviti umak od rajčica, mozzarellu, mladi luk i rajčice, a kao toping i pesto od medvjeđeg luka, svježe listiće bosiljka a ploške avokada.
Priprema:
1. Za tijesto najprije prosij brašno od slanutka u veliku posudu. Dodaj vode te dobro promiješaj s pomoću pjenjače. Zatim dodaj sol, začinsko bilje i maslinovo ulje te miješaj da ne nastanu grudice. Potom ostavi da tijesto odstoji najmanje oko 4 sata (savjet: ostavi ga preko noći u hladnjaku!).
2. Dok tijesto miruje, pobrini se za nadjev: nareži sir i povrće na ploške.
3. Zagrij pećnicu na 220 stupnjeva te namasti lim za pizzu.
4. Stavi tijesto na lim, premaži ga umakom od rajčica te na to stavi pripremljene sastojke.
5. Peci oko 20-25 minuta do zlatnožute boje te na kraju posluži s pestom, listićima bosiljka i avokadom.