Domaći Toblerone gotov je za pola sata: Neodoljivi čokoladni trokutići koji pružaju instant zadovoljstvo
- Toblerone spada među omiljene kupovne čokolade, ali zašto ne iskušati domaću varijantu?
- Hrskavi lješnjaci, specifični okus karameliziranog meda... Mmmm
- Čak ćemo ove kolačiće i oblikovati u trokute, baš kao pravi Toblerone!
- Pročitaj više: SOS kolač - ovaj super lagani i sočni desert spašava život kad nam zatreba nešto slatko
Toblerone čokolada specifična je kako izgledom, tako i kombinacijom sastojaka. Makar dolazi i u novim okusima, klasika je klasika, često ljudima i najdraža. Dok jedemo slasnu čokoladu osjetimo hrskave lješnjake, ali i komadiće karameliziranog meda koji čine ovu čokoladu posebnom. Znaš li da sličnu čokoladu lako možeš napraviti i doma? Uz malo truda i za svega pola sata posla možeš napraviti neodoljivu poslasticu koja podsjeća na originalne Toblerone!
Domaća Toblerone čokolada
Sastojci:
- 300 g čokolade
- 300 g lješnjaka
- 3 jaja
- 300 g maslaca
- 300 g keksa
- 300 g šećera
Priprema:
- Karamelizirajte 200 g šećera i umiješajte u karamel 200 g prepečenih lješnjaka. Izmiješajte i stavite na podmazani tanjur i ostavite da se prohladi.
- Ostatak šećera pjenasto umutite s jajima.
- Maslac posebno umutite pa sjedinite s jajima, dodajte otopljenu čokoladu i 100 g mljevenih lješnjaka.
- Karamel od lješnjaka isjeckajte sitno i umiješajte u smjesu, pa dodajte mljeveni keks.
- Masu dobro promiješajte da se sve lijepo sjedini i izlijte u kalupe.
- Ostavite u frižideru da se stegne.