Domaći brend 'Vaze i te baze' oduševljava novitetima za dekoraciju doma

Instagram@vaze_i_te_baze
Vidi originalni članak
  • Hrvatski brend upečatljivog naziva 'Vaze i te baze' svojim dizajnom osvaja na prvi pogled  
  • Vaze, podlošci, posude za nakit i svijećnjaci ručni su rad vrijedne Splićanke Irene Musinov, a u kolekciju su stigli i neki noviteti
  • Irena nam je otkrila što kupci najviše traže, a sve dekoracije mogu se izraditi u bilo kojoj boji ili uzorku

Brend 'Vaze i te baze' nastao je prije nešto manje od godinu dana, a od svojih početaka privlači publiku kreativnim dekoracijama za dom. Iza Instagram profila Vaze i te baze krije se ručni rad Splićanke Irene Musinov. Kao što i samo ime brenda kaže, Irena proizvodi dekorativne predmete za dom među kojima se mogu pronaći svijećnjaci, razni podlošci i vaze, kutijice za odlaganje nakita i figurice za dekoraciju doma.

Life&style Ana Marinović stvara neodoljive apstraktne slike koje krase mnoge domove i upravo ima prvu samostalnu izložbu

"Na ideju da radim dekorativne predmete za dom došla sam pri prvom susretu s materijalom jesmonite, jednostavno me oduševio", priča nam Irena. Inače je kreativna i prije nego li je počela izrađivati dekoracije za dom izrađivala je razne vrste nakita. Voli pratiti razne videe i uvijek je veseli izrada nečeg novog, a s jesmonitom je inspiracija nepresušna, kaže. "Upravo pri uređenju stana i vikendice primijetila sam da nemamo velik izbor dekorativnih predmeta u trgovinama, pogotovo ako tražite nešto posebno, unikatno, prilagođeno za vaš dom, ali s jesmonite materijalom sam riješila taj problem."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli VAZE I TE BAZE (@vaze_i_te_baze)

Irena inspiraciju crpi od svuda po malo, iz časopisa, prirode, i naravno Instagrama i Pinteresta. "Jesmonite sam odabrala zato što savršeno replicira teksturu i izgled bilo kojeg kalupa, miješanjem pigmenata moguće je dobiti bilo koju boju i nijansu tako da je spektar predmeta koji se mogu izraditi od njega zaista širok", kaže nam.

Jesmonite je materijal nastao miješanjem gipsa i akrilne smole, a važno je istaknuti kako se radi o ekološki prihvatljivom materijalu, na vodenoj bazi bez kemijskih otapala, a svi ostaci materijala mogu se ponovo iskoristiti kao mali komadići terrazza, uzorka koji je Ireni posebno drag.

Splićanka se uvijek trudi napraviti nešto novo, bio to novi oblik ili tehnika izrade, tako da su pratitelji stranice Vaze i te baze na to već navikli. Trenutno su u kolekciju stigli i noviteti, velika školjka i podložak Rainbow, koji se kao i svi ostali predmeti brenda mogu izraditi u bilo kojoj boji ili uzorku, ovisno o željama kupaca.

Life&style 9 slavnih osoba koje imaju svoje linije namještaja i dekoracija za dom

Irena kaže kako postoji interes za sve proizvode, ali ipak se posebno ističu vaze i podlošci, koji su kupcima najdraži. Dizajnerica nakon ljetnog odmora kreće u izradu novih dekoracija za dom, pa su i drugi noviteti u pripremi, a kao i uvijek, ideja joj ne nedostaje. 

Posjeti Miss7.24sata.hr