Domaće bajadere tako su nježne i pune okusa, a uz ovaj recept je i priprema jednostavna

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Kako se blagdani bliže, sve više razmišljamo o kolačima koje ćemo pripremati
  • Bajadera je već desetljećima desert koji blagdane čini još ljepšima
  • Imamo super recept koji je Nataša Prica podijelila s portalom missGastro

Meka, nježna i puna okusa - takva je domaća bajadera po receptu Nataše Price. I, ne manje važno, ne treba biti ekspert da bi dobro ispala. Ova ljepotica puna okusa ukrasit će svaki blagdanski stol, a gosti će tražiti, sasvim sigurno, još! Recept Nataše Price sadrži kokos, međutim, jednako čarobno ispast će i ako se količina kokosa u receptu zamijeni mljevenim orasima, bademima ili lješnjacima.  

Sastojci: 

Smjesa s keksom

500g mljevenog keksa
200g kokosa (mljevenih badema, oraha ili lješnjaka)
250g šećera
200ml mlijeka
250g maslaca ili margarina
1 vanilin šećer
1,5 žlica ruma

​Glazura:

200g čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
 

Priprema:

  1. Pomiješajte keks i kokos u velikoj posudiU lončić stavite mlijeko, margarin, šećer i vanilin šećer, stavite na laganiju vatru da se sastojci istope.
  2. Čim se sastojci istope, prelijte ih preko keksa i kokosa, nastavite miješati kuhačom.
  3. Dodajte rum pa nastavite mijesiti rukama.
  4. Tepsiju malo pouljite (dimenzije tepisje oko 26 X 39 cm) i rasporedite smjesu, vjerovatno će vam biti lakše prstima, a na kraju još zagladite nekom špahtlom.
  5. Prelijte glazuru od čokolade i stavite u frižider da se stegne.
  6. Kada se odlučite rezati kolač, izvadite ga iz frižidera barem 15 minuta na sobnu temperaturu, tako da ne puca prilikom rezanja.

Dobar tek!

Life&style Čupavci su omiljen kolač za svaku priliku, a ovo je recept za vjerojatno najsočnije kolače ikad

Posjeti Miss7.24sata.hr