Domaće bajadere tako su nježne i pune okusa, a uz ovaj recept je i priprema jednostavna
- Kako se blagdani bliže, sve više razmišljamo o kolačima koje ćemo pripremati
- Bajadera je već desetljećima desert koji blagdane čini još ljepšima
- Imamo super recept koji je Nataša Prica podijelila s portalom missGastro
Meka, nježna i puna okusa - takva je domaća bajadera po receptu Nataše Price. I, ne manje važno, ne treba biti ekspert da bi dobro ispala. Ova ljepotica puna okusa ukrasit će svaki blagdanski stol, a gosti će tražiti, sasvim sigurno, još! Recept Nataše Price sadrži kokos, međutim, jednako čarobno ispast će i ako se količina kokosa u receptu zamijeni mljevenim orasima, bademima ili lješnjacima.
Sastojci:
Smjesa s keksom
500g mljevenog keksa
200g kokosa (mljevenih badema, oraha ili lješnjaka)
250g šećera
200ml mlijeka
250g maslaca ili margarina
1 vanilin šećer
1,5 žlica ruma
Glazura:
200g čokolade za kuhanje
6 žlica ulja
Priprema:
- Pomiješajte keks i kokos u velikoj posudiU lončić stavite mlijeko, margarin, šećer i vanilin šećer, stavite na laganiju vatru da se sastojci istope.
- Čim se sastojci istope, prelijte ih preko keksa i kokosa, nastavite miješati kuhačom.
- Dodajte rum pa nastavite mijesiti rukama.
- Tepsiju malo pouljite (dimenzije tepisje oko 26 X 39 cm) i rasporedite smjesu, vjerovatno će vam biti lakše prstima, a na kraju još zagladite nekom špahtlom.
- Prelijte glazuru od čokolade i stavite u frižider da se stegne.
- Kada se odlučite rezati kolač, izvadite ga iz frižidera barem 15 minuta na sobnu temperaturu, tako da ne puca prilikom rezanja.
Dobar tek!