Dokumentarac o životu Pamele Anderson stigao je na Netflix, evo kakav je naš dojam

Netflix Pamela Anderson
Vidi originalni članak
  • Netflixov dokumentarni film 'Pamela, ljubavna priča', jučer je stigao na popularnu streaming platformu
  • Dokumentarac prikazuje komplicirano životno putovanje Pamele Anderson, baca pogled na njezin prošli život, snimku seksa i još mnogo toga…
  • „Možete me pitati bilo što. Želim razgovarati o bilo čemu. Bit ću iskrena“, izjavila je Pamela u najavi filma

Nježna, prijateljski nastrojena, draga – i bez šminke – Pamela Anderson je simpatična pojava na ekranu u ovom intimnom dokumentarnom portretu Ryana Whitea. Riječ je prikazu njenog života te superjakoj mizoginiji s kojom se suočila u dugoj završnici svoje slavne karijere. 

Life&style Novi film Bena Afflecka i Matta Damona oduševit će sve ljubitelje knjige 'Shoe Dog', evo kad ga gledamo

Anderson je intervjuirana na svom imanju na obali jezera u Kanadi, često se družeći pred kamerama sa svoja dva odrasla sina koji su prema njoj jako dragi i zaštitnički nastrojeni. Film koristi njezine slatko nevine dnevnike i njezine kućne video zapise s opakim bivšim mužem Tommyjem Leejem, iz kojih je ukradana i piratski prodana zloglasna snimka seksa.

Dokumentarac nas vodi kroz njezinu pozadinsku priču: Pamelin eksplozivno temperamentan otac (sličan Tommyju Leeju) koji se uvijek svađao s njezinom mamom, zlostavljanje i silovanje koje je proživjela u djetinjstvu, njezino senzacionalno 'otkriće' u gomili pred kamerama na nogometnoj utakmici, njezina transformacija u plavokosu ikonu, njezinih naslovnica Playboya, njenog uspona do globalne slavne osobe na TV Baywatchu, ishitrenog braka na plaži s bubnjarom Mötley Crüea nakon samo četiri dana poznanstva…

A onda je tu i još uvijek neriješena krađa snimke seksa s medenog mjeseca, koja ju je učinila svjetskim predmetom podsmijeha (i žudnje), a koju su mnogi muški komentatori uzeli kao zeleno svjetlo za pretvaranje razvrata u mržnju.

Ovaj dokumentarac pokazuje da se tijekom života morala boriti s gnusnim zlostavljanjem (uključujući tjelesno zlostavljanje). Anderson je iskrena o nizu propalih brakova i veza koje je proživjela, premda  ne i o vezi s Jonom Petersom, i kaže da su sve bile očajnički pokušaj da se ponovno uhvati raketno uzbuđenje te prve, veličanstveno romantične i nečuvene veze i vjenčanja s Leejem.

A što se tiče te snimke seksa, Pamela ljutito kaže da nikada nije zaradila ni novčića od toga i odbacuje teoriju da ona nekako stoji iza svega. Vjerujemo joj, ali voljeli bismo vidjeti pomnije ispitivanje Leeja o ovom pitanju. Što se tiče ostatka radnje, kao što je njezino prijateljstvo s Julianom Assangeom... pa nema se puno za reći o tome, a ni ne zna se jesu li još uvijek u kontaktu. Njezin rad u kampanji za Peta-u? Odvažna i vrijedna divljenja, ali nije jasno je li još uvijek uključena.

Anderson je konačno dobila ulogu Roxie Hart u 'Chicagu' na Broadwayu, i vrlo dobro ju je odradila. Doista je dobra plesačica, a tu postoji i iskupljenje, na neki način. Hoće li nastaviti s glazbenim kazalištem? To bi bio izvrstan potez: zaslužuje sreću, a možda bi joj je taj angažman i donio.

Ovaj je dokumentarac želio pokazati kako Pamela Anderson kao normalna osoba, želio je ispričati njezinu iskrenu priču, njezin život na način kakvim ga je ona gledala. U tome je uspio, bez pretencioznih izleta, prenaglašavanja bitnih detalja, jednostavno je na normalan način ispričao život žene koju su oduvijek mizogino razapinjali, bili opsjednuti njezinim izgledom, vezama i seksualnim životom. Stoga na trenutke 'Pamela' može izgledati kao topla ljubavna priča, ali zato kao dokumentarni film neće imati neku veliku snagu...  

Life&style Biografski filmovi su postali veliki hit, ovo je 10 najboljih naslova koji se mogu odmah pogledati

Posjeti Miss7.24sata.hr