Dalgona kava je prošlost! Internet je poludio za tonik kavom. Evo kako ćeš najbolje uživati u ovom napitku

Instagram@ tihanaharapinzalepugin
Vidi originalni članak
  • Ako nam je ostanak kod kuće išta pokazao, to je da možemo postati kreativne u kuhinji
  • Obožavaš džin-tonik i kavu? Sada možeš od ovih napitaka napraviti jedinstvenu osvježavajuću kombinaciju
  • Vrlo ga je jednostvano napraviti, a komadić naranče ili cimeta dodati će ovom piću posebnu notu

Čim nam je proljeće pokucalo na vrata, internetom se proširila ova, na prvi pogled, čudna kombinacija. No, kava će se zbog svoje slatkaste note savršeno uklopiti u tonik. Na Instagramu je hashtag #coffeetonic u tjedan dana narastao s dvije na osam tisuća, a na TikToku hashtag #toniccoffee ima šest tisuća pregleda, povećavajući se svaki dan zbog promjene sezone i vremena. Tijekom proteklih 12 mjeseci kulinarske kreacije poput dalgona kave, dalgona espresso martinija raširile su se društvenim mrežama dok smo krateći vrijeme kod kuće upotpunjavali odlaskom u kuhinju.

Dobar savjet Zanimljivo što se dogodi s tvojim tijelom kad prestaneš piti jutarnju kavu

Kao što i samo ime govori, piće sadrži kavu i tonik. Ako želiš složiti alkoholnu verziju, možeš dodati malo džina, a ako misliš da bi ti se kombinacija u kojoj više osjetiš džin bolje svidjela, možeš ga dodati i više. 

Što je tonik kava?

Neobična mješavina napravljena je samo od kave i tonik vode. Kombinacija je svestrana pa se u nju može dodati i cijeđena naranča ili cimet za dodatni okus. Prema znalcima, tonik nadopunjuje kiselost kave čineći glatku i pjenušavu završnicu - a budući da tonik ima vlastitu notu slatkoće, nije potreban dodatni šećer.

Prava prilika za savršeni cappuccino kod kuće!

Potrebno ti je:

  • 170ml tonika
  • 60 ml ohlađene jake kave (poput espressa)
  • Kocke leda

Postupak:

Prvo natoči tonik u čašu i do vrha dodaj kocke leda. Zatim polako prelij kavu preko leda i tonika. Ako to učiniš pažljivo, tonik će se miješati u kavu stvarajući vizualno upečatljiv sloj.

Mogući dodaci na osnovnu kombinaciju:

- Cijeđeni sok od limete
- Cijeđeni sok grejpa
- 3 žlice svježe iscijeđenog soka od naranče
- Žličica cimeta
- Žličica meda
- Žličica javorovog sirupa
- 30 ml džina
- 30ml viskija

Life&style Nova uskršnja poslastica zapalila internet - džin tonik uskršnja jaja uljepšat će nam Uskrs

Stručnjak za kavu James Carter, savjetuje: "Obavezno upotrijebite veliku čašu: dovoljno veliku da do pola napunite šalicu tonik vodom prije prelijevanja kockicama leda do vrha."

Također naglašava da je redoslijed važan, dodajući: "Izbjegavajte naglo dodavanje kave u tonik. To morate napraviti polako i pažljivo. Inače će se stvoriti pjenušava tekstura koja rezultira s više pjene nego pića. Također, nikad nemojte prvo dodavati kavu jer će to otopiti led i opet stvoriti previše pjene."

Uživaj!

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr