Čokoladno čudo iz pećnice: Ovaj kolač s Nutellom jako brzo postaje najomiljenija slastica
- Deserti s Nutellom su nam uvijek omiljeni i imaju važnu ulogu u popravljanju raspoloženja
- Još ako za pripremu ne treba previše vremena i truda, takvi recepti imaju posebno mjesto u arhivi
- Donosimo jednostavan recept koji će moći slijediti i oni manje spretni u kuhinji
- Pročitaj više: Ekleri punjeni Nutellom - Čokoladna fantazija s kojom se ijedna slastica teško može mjeriti
Ovaj recept jednostavan je, lagan i za njegovu pripremu trebat će ti samo 20 minuta. Najteži dio zapravo je čekanje da bude gotov kako bi ga mogla okusiti. Dobro poznati sastojci u ovoj će kombinaciji stvoriti možda novu najdražu slasticu koju ćeš pripremati dosta često.
Sastojci:
- 280 g brašna
- 150 g šećera
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice soli
- 2 jaja
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 80 ml suncokretovog ulja
- 240 ml grčkog jogurta
- 100 g Nutelle
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva.
- Lagano premaži svoju posudu za kruh uljem ili maslacem.
- U velikoj posudi umuti jaja, šećer, ekstrakt vanilije, ulje i grčki jogurt dok ne dobiješ glatku smjesu.
- U zasebnoj zdjeli pomiješaj zajedno suhe sastojke (brašno, soda bikarbona, prašak za pecivo, sol).
- U smjesu dodaj suhe sastojke i miješaj dok se ne sjedini.
- U drugu zdjelu izlij polovicu tijesta i umiješaj u njega Nutellu.
- U kalup za kruh lagano dodaj naizmjence dvije smjese uz pomoć žlice.
- Uzmi zatim nož ili štapić za ražnjiće i uz pomoć njega napravi vijuge po tijestu.
- Peci 45 minuta do sat vremena. Provjeri čačkalicom je li kolač gotov.