Čokoladna torta s kokosom: Bez brašna, brzo gotova i neodoljivo osvježavajuća

Shutterstock
Vidi originalni članak

Čokoladna torta klasična je poslastica koja zaslužuje mjesto u tvojoj bazi recepata. Ovaj super jednostavan recept čija je baza od mljevene zobi i jogurta, zdrava je alternativa teškim čokoladnim tortama, a ispunit će očekivanja. Mogu je jesti i osjetljivi na gluten.

Umjesto brašna u ovaj recept ide zob. Zob ne sadrži gluten, osim ako nije kontaminirana pšenicom. Torta se poslužuje hladna, pa je i idealna i za vruće dane.

Sastojci za koru:

  • šalica zobi
  • 1/2 šalice kokosovog brašna
  • 1/3 šalice kakaa
  • 1 čajna žlica praška za pecivo
  • 2 žlice mljevenih lanenih sjemenki
  • 1/2 šalice natrgane tamne čokolade
  • 1/2 šalice jogurta
  • 3 velika jaja
  • 1/3 šalice javorovog ili agavinog sirupa
  • 1 čajna žlica vanilije

Life&style Je li moguće bezbrižno uživati u torti? Ovo je recept za najzdraviju čokoladnu tortu na svijetu

Sastojci za kremu:

  • 170 g punomasnog kremastog sira
  • 2 šalice jogurta
  • 3 žlice javorovog ili agavinog sirupa
  • 1/2 čajne žlice meda

Priprema kreme:

  • Sve izmuti mikserom.
  • Kada se tijesto ohladi stavi kremu i pospi je kokosom i mrvicama čokolade.

Priprema tijesta:

  • Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva C i premaži uljem kalup za tortu.
  • Pomiješaj zob, kokos, kakao prah, prašak za pecivo, sol, laneno sjeme i čokoladu u multipraktiku i blendaj, zatim dodaj jogurt, jaja, javorov sirup i vaniliju i procesuirajte dodatnih 30 sekundi.
  • Ulij tijesto u pripremljenu posudu za pečenje (tijesto će biti tanko) i peci 28-30 minuta ili dok ti čačkalica umetnuta u sredinu tijesta ne izađe čista.
  • Potpuno ohladi koru. Kada se ohladi premaži je s kremom i stavi je u hladnjak na nekoliko sati.
Posjeti Miss7.24sata.hr