Čokoladna krostata - talijanski klasik za prste polizati

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Fino prhko tijesto? Obožavamo! Fini namaz od čokolade? Itekako obožavamo!
  • Najbolje ih je onda spojiti u desert koji, usto, ne zahtijeva puno posla 
  • Čokoladna krostata stvarno je jednostavna, s po 4 sastojka u tijestu i 4 u kremi

Obožavamo kolače s čokoladom, zar ne? Ovaj put čokoladu na najfiniji način spoji s bademima u prefinu talijansku pitu...

Pripremi prhko tijesto, dodaj nadjev od čokolade i badema pa sve zajedno ubaci u pećnicu. Dok čekaš da se tijesto ispeče, istuci slatko vrhnje koje će poslužiti kao sjajan kontrast čokoladnom punjenju pite. 

Pitu na kraju možeš posipati sitno sjeckanim bademima, lješnjacima ili orasima.

Life&style Raspucanci su super, ali oni s dvostrukom dozom čokolade još su bolji!

Čokoladna krostata - recept

Tijesto:

  • 400 g bijelog brašna
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g maslaca

Nadjev:

  • 200 g čokolade sa 70% kakaa
  • Pola šalice šalica mlijeka
  • 100 g šećera
  • 30 g badema

Life&style Čokoladni kolač s bundevom - naprosto neodoljiv i toliko sočan da se topi u ustima

Priprema:

  1. Stavi brašno na radnu površinu i u sredini napravi rupu.
  2. U nju ulij istučena jaja pa dodaj šećer i lagano sve promiješaj.
  3. Dodaj hladni maslac nasjeckan na kockice.
  4. Mijesi od tri do pet minuta. Radi brzo kako se maslac ne bi otopio, a tijesto postalo gnjecavo.
  5. Zamotaj ga u foliju i ostavi u hladnjaku 30 min.
  6. Na pobrašnjenu površinu izvadi tijesto pa ga prereži napola.
  7. Polovicu razvaljaj i stavi u namašćen lim za pečenje.
  8. Na pari otopi čokoladu pomiješanu s mlijekom, šećerom i usitnjenim bademima.
  9. Malo ohladi pa ulij u lim s tijestom. Prije toga tijesto izbodi vilicom na nekoliko mjesta.
  10. Razvaljaj ostatak tijesta, nareži na trakice i preklopi preko nadjeva.
  11. Peci na 180°c od 40 do 45 minuta, ohladi pa posluži.

 

Ovaj članak prethodno je objavljen na portalu missGASTRO.

Posjeti Miss7.24sata.hr