Cédric Grolet ostvario dječački san: U Parizu je otvorio čokolateriju na kojoj bi mu i Willy Wonka pozavidio

Instagram @cedricgrolet
Vidi originalni članak
  • Cédric Grolet, svjetski poznati slastičar s više od 13 milijuna Instagram pratitelja, otvorio je u Parizu svoju prvu čokolateriju 'Cédric et la Chocolaterie', čarobno mjesto koje spaja luksuz, umjetnost i dječačku maštu
  • Smještena na prestižnoj Aveniji Opéra, ova čokolaterija više je od trgovine - pravi senzorni laboratorij u kojem dizajn, skulpturalni detalji i čak 150 kilograma teška čokoladna fontana stvaraju iskustvo koje budi sva osjetila
  • Umjesto klasične vitrinske prodaje, čokolade se dostavljaju staklenim dizalima iz klimatiziranog podruma, a  opus - od voćnih pralina do čokoladnih medvjedića, potvrđuje zašto je upravo on kralj slastičarske magije

Cédric Grolet, slastičarska zvijezda koju samo na Instagramu prati više od 13 milijuna pratitelja, poznat je po svojim hiperrealističnim voćnim desertima i viralnim videima, a otvaranjem čokolaterije u srcu Pariza još jednom je pomaknuo granice. Na prestižnoj Aveniji Opéra, otvorio je svoju prvu čokolateriju 'Cédric et la Chocolaterie' - mjesto koje ostvaruje dječačke snove i priziva magiju svijeta Willyja Wonke, ali na profinjen, suvremen način.

Samo nekoliko koraka od njegove već kultne slastičarnice, Grolet je nakon više od tri godine rada stvorio prostor koji je više od trgovine - laboratorij preciznosti i ljepote koji budi sva osjetila. Iako ime aludira na 'Charlieja i tvornicu čokolade', posjetitelje ne dočekuje šareni kaos, već elegantan i minimalistički ambijent u kojem je luksuz utkan u svaki detalj. Riječ je o četvrtom konceptu slavnog slastičara, ali prvom koji je u potpunosti posvećen čokoladi - namirnici prema kojoj je oduvijek gajio gotovo religiozno poštovanje.

Life&style Od bundeve ne radimo samo juhu, savršena je i za kolače. Domaćica Sanja ima recept za kuglof od bundeve

Čarolija počinje već na ulazu, gdje posjetitelje dočekuje impresivno skulpturalno srebrno stablo koje kao da ih uvodi u stranice bajke, a unutrašnjost je spektakularna u svakom pogledu: zidovi su prekriveni mat reljefima koji imitiraju divovske čokoladne table, dok drugi izgledaju kao da se s njih slijeva rastopljena glazura. Sa stropa vise goleme skulpture zrna kakaa, pistacija i kikirikija, a podni mozaik u nijansama bijele, mliječne i tamne čokolade podsjeća na neodoljive slastice.

Središnji dio prostora zauzima monumentalna čokoladna fontana teška 150 kilograma, iz koje neprekidno teče čokolada na temperaturi od 45°C, ispunjavajući prostor opojnim mirisom kakaa i stvarajući jedinstven osjetilni doživljaj koji se dugo pamti.

Grolet je odbacio čak i tradicionalne rashladne vitrine. Umjesto u njima, čokolade se čuvaju u podrumu na idealnih 17°C i do kupaca stižu minijaturnim staklenim dizalima, pretvarajući svaku kupnju u mali, diskretni kazališni trenutak. U ponudi su kreacije poput kutije 'Fruits 3 Chocolats', u kojoj stižu tri vrste čokolade u obliku voća, ili čokoladom prelivenih medvjedića s vanilijom, osmišljenih kako bi probudili dijete u svakome od nas. 

A post shared by Cedric Grolet (@cedricgrolet)

'Cédric et la Chocolaterie' nije samo mjesto za kupnju vrhunskih slastica, već imerzivno iskustvo koje spaja arhitekturu, zanatsku vještinu i emociju. Cédric Grolet još je jednom dokazao zašto je jedan od najcjenjenijih slastičara današnjice, stvorivši novo pariško utočište u koje se ne dolazi samo kušati, već i osjetiti čokoladu na svaki mogući način, a redovi koji su se stvorili na dan otvorenja samo potvrđuju njegov status globalne gastronomske ikone. Bilo da si Pariz već podsjetila, bilo da se tek spremaš upoznati ga, sigurni smo da ovu adresu nipošto ne želiš zaobići.

A post shared by Cedric Grolet (@cedricgrolet)

Life&style Novo 'it' mjesto u Martićevoj: Cynic spaja specialty kavu, jela s karakterom i atmosferu sa stilom


 

Posjeti Miss7.24sata.hr