Carrie Bradshaw ne bi si mogla priuštiti ovakav stan, a ni "Prijatelji". Koliko bi stvarno koštali stanovi iz serija?

HBO Stan Carrie Bradshaw
Vidi originalni članak
  • Serije poput 'Seksa i grada' ili 'Prijatelja' voljele su (i još vole) brojne generacije
  • Mnogi fanovi se često poistovjećuju se s protagonistima i ponekad požele da su barem malo poput svojih omiljenih junaka
  • Kad je riječ o nekretninama u kojima žive protagonisti serija, ne čudi da su mnoge preskupe 'običnim ljudima', ali mnoge su realno preskupe i za te fiktivne likove

Jedna je stvar osobito poželjna u većini omiljenih serija: živjeti poput Carrie Bradshaw ili Rachel Green. Međutim, brojni su stanovi ili kuće glavnih likova u omiljenim serijama teško priuštivi (barem zbog posla kojim se bave) i apsolutno nerealni. Naime, čak i u fiktivnom svijetu glavni likovi u većini slučajeva zarađuju samo djelić potrebnog novca za nekretnine u kojima žive.

Američka tvrtka 'Clever', koja se bavi nekretninama, odlučila se time pozabaviti pa je pogledala statistike, plaće te cijene najma i prodaje nekretnina na različitim lokacijama. Teško da bi si itko od izmišljenih stanovnika ikada mogao priuštiti takav život. Pa, osim stanarine, u životu postoje i drugi troškovi… 

Evo nekoliko najistaknutijih primjera.

'Seks i grad'

Adresa: Perry Street 66, New York

Stan u kojem živi Carrie Bradshaw kao da je izvučen iz fancy modnog žurnala. To i ne čudi, jer najamnina se procjenjuje na oko 5250 eura mjesečno. Može li si to Carrie doista priuštiti? 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Francisco 𝑺𝑰𝑳𝑽𝑨 Aguayo (@panchoosilva)

'Princ iz Bel-Aira'

Adresa: 251 N, Bristol Ave, Los Angeles

'Princ' (Will Smith) došao je iz siromašne Philadelphije živjeti u Los Angeles bogatom ujaku, sucu. OK, znamo da suci dobro zarađuju, ali vila u kojoj živi s obitelji koštala bi nevjerojatnih 9,6 milijuna eura (a da ne spominjemo da imaju i batlera).

'Prijatelji'

Adresa: 90 Bedford Street, New York

Pa, neki 'prijatelji' su i cimeri, ali cijena stana u kojemu žive doista bi premašila njihov budžet. Naime, za takav stan morali bi platiti 6900 eura mjesečno.

Life&style Justine Lupe snimala je 'Nobody Wants This' trudna: Otkrila je reakciju kolega kad su saznali

'Bilježnica' 

Adresa: 204 Martins Point Road, otok Wadmalaw, Južna Karolina

Ova nekretnina vrijedi 2,3 milijuna eura i bila bi daleko preskupa za aktere filma 'Bilježnica.

'Sam u kući'

Adresa: 671 Lincoln Ave., Winnetka, Illinois

Može li si sedmeročlana obitelj priuštiti nekretninu od 4,8 milijuna eura? Teško… Uostalom, kao i zaboraviti malo dijete kod kuće. 

'10 razloga zašto te mrzim' 

Adresa: 2715 N. Junett Street, Tacoma, Washington

Bi li prihod glavnih aktera bio dovoljan za kuću koja vrijedi 2 milijuna dolara (oko 1.848.400 eura)? Trebamo li odgovoriti? 

Life&style Serija 'La Maison' događa se iza kulisa modne kuće i mješavina je 'Emily u Parizu' i 'Nasljeđa'

Posjeti Miss7.24sata.hr