Čarolija okusa i mirisa: Ovoj domaćoj torti od jabuka i cimeta doista je nemoguće odoljeti

Unsplash / Jay Wennington
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 jabuke, oguljene i narezane na tanke kriške
  • sok 1/2 limuna
  • 1/2 šalice smeđeg šećera plus još 2 žlice
  • 1 3/4 šalice glatkog brašna
  • 3/4 čajne žlice praška za pecivo
  • 3/4 čajne žlice muškatnih oraščića
  • 1/2 šalice omekšanog ili rastopljenog maslaca
  • šalica šećera (možeš staviti neki zdravi primjerice ksilitol)
  • 2 velika jaja
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
  • 3/4 šalice mlijeka
  • malo šećera u prahu za posipanje

Priprema:

  • Zagrij pećnicu na 180° C i podmaži uljem ili maslacem kalup za tortu.
  • U zdjelu stavi jabuke, limunov sok i dvije žlice smeđeg šećera.
  • U velikoj posudi umuti brašno, prašak za pecivo, sol, cimet i muškatni oraščić.
  • U drugoj zdjeli pomoću ručnog miksera umuti maslac, šećer i preostalih 1/2 šalice smeđeg šećera dok smjesa ne postane svijetla i pjenasta.
  • Dodaji jedno po jedno jaje. Nakon svakog dodanog jajeta dobro umuti smjesu. Dodaj vaniliju i miješaj dok se svi sastojci ne sjedine.
  • Mokrim sastojcima dodaj polovicu suhih sastojaka i muti ih dok se ne sjedine.
  • Ulij mlijeko i miješaj, zatim dodaj preostale suhe sastojke i miješaj dok se ne sjedine. 
  • Ulij tijesto u pripremljenu tavu i složi jabuke na vrh u spiralu, lagano preklapajući slojeve.
  • Pospi šećerom.
  • Peci dok čačkalica umetnuta u sredinu ne postane čista, otprilike jedan sat.
  • Ostavi da se ohladi 10 minuta prije nego što ukloniš obruč od torte.

Life&style Lijeni čokoladni kolač od samo 5 sastojka gotov je za samo nekoliko minuta

Posjeti Miss7.24sata.hr