"Čarobni" kolač s malinama je idealan za sve koji vole savršene deserte bez previše truda

Instagram @laurareilly___ Recept za čarobni kolač s malinama
Vidi originalni članak
  • Kod "čarobnog" kolača od jednog tijesta nastaje nekoliko ukusnih slojeva
  • Ova je varijanta recepta s malinama i osobito je ukusna
  • Dodatni plus je da se kolač spravlja doista jednostavno 

Jesi li ikada čula za "čarobni" kolač? Naime, idealan je za sve koji vole peći kolače bez puno truda. Naime, relativno dugo pečenje na niskoj temperaturi rezultira sa dva do tri sloja tijesta za kolače. Pri dnu kolač obično ima konzistenciju poput pudinga, a pri vrhu postaje prozračan i pahuljast te podsjeća na biskvit. 

Lagani proljetni recept: čokoladni kuglof s nadjevom od sira i jagoda

Genijalna stvar u vezi s ovim receptom: svježe maline daju čarobnom kolaču voćnu i slatku notu, čineći ga savršenim za proljeće i ljeto. Svakako isprobaj!

Life&style Proljetni recept koji obožavamo: keksi od borovnica s bijelom čokoladom

Sastojci

(Za pravokutni kalup veličine 11 x 30 cm ili malu posudu za složenac)

• 200 g zamrznutih malina + svježe maline za ukras

• 125 g maslaca

• 4 jaja

• 1 prstohvat soli

• 125 g šećera

• 1 pakiranje vanilin šećera

• 1 žlica ekstrakta vanilije

• 120 g brašna

• ½ litre mlijeka

• šećer u prahu za posipavanje

Savjet: umjesto zamrznutih malina možeš koristiti i zamrznutu mješavinu bobica.

Priprema

1. Ostavi zamrznute bobice da se otope, namasti kalup te obloži  papirom za pečenje. Zagrij pećnicu na 160 stupnjeva.

2. Rastopi maslac u lončiću pa ostavi da se ohladi.

3. Zagrij mlijeko u loncu. Zatim odvoji bjelanca od žumanaca. Stuci bjelanca s prstohvatom soli u čvrst snijeg te ostavi sa strane.

4. Pomiješaj žumanca sa 1 žlicom tople vode, šećerom i vanilin šećerom dok ne postane kremasto. Zatim umiješaj ohlađeni maslac i ekstrakt vanilije.

5. Dodaj brašno i toplo mlijeko te sve izmiješaj u glatko tijesto.

Slasno! Kolač s

6. Zatim pažljivo umiješaj snijeg. (Oprez, tijesto je jako tekuće!)

7. Stavi maline u kalup pa ih prelij tijestom. Peci tortu oko 70 do 80 minuta. Trebala bi imati zlatnožutu boju, a masa se više ne bi trebala tresti.

8. Nakon pečenja ostavi kolač da se hladi oko dva sata. Zatim ga možeš izvaditi iz kalupa, ukrasiti svježim malinama te poslužiti posutog šećerom u prahu.

Posjeti Miss7.24sata.hr