Life&style 18. travnja 2021.

Lagani proljetni recept: čokoladni kuglof s nadjevom od sira i jagoda

Shutterstock.
  • Sezona jagoda je počela, prije koji dan obavljena je prva berba vrgoračkih rumenih ljepotica
  • A teško je ubaciti više proljeća u recept nego dodavanjem jagoda
  • Ovaj čokoladni kuglof nježni nadjev čin voćnim i preukusnim…

U proljeće recepti postaju malo voćni i lakši, a dani teških okusa i cimeta su prošli. Naš recept za čokoladni kuglof savršen je za novo godišnje doba: prekrasnog je okusa čokolade, a voćno-kremasti nadjev daje mu „ono nešto“.

Sastojci za čokoladno tijesto

• 200 g sitno nasjeckane tamne čokolade

• 150 g mekog maslaca

• 220 g šećera

• 1 paketić vanilin šećera

• 4 jaja 

• 325 g brašna

• 1 paketić praška za pecivo

• 55 g kakaa u prahu

• 4 žlice mlijeka

• 100 g vrhnja

 

Proljetni recept koji obožavamo: keksi od borovnica s bijelom čokoladom

Sastojci za nadjev

• 300 g punomasnog krem sira

• 1 jaje

• 250 g svježih jagoda

• 1 žlica vanilin šećera

• 1 žlica praška za puding od vanilije

Možda vas zanima... Stigle su nam prve jagode pa donosimo recept za kremasti kolač od jagoda i pudinga bez pečenja Rubrika Love&Sex Love&Sex

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva.

2. Usitni čokoladu i otopi je u posudi uronjenoj u vruću vodu. Zatim dodaj maslac.

3. Ulij tekućinu u posudu za miksanje pa pomiješaj pjenasto sa šećerom. Postepeno dodaj jaja.

4. Pomiješaj brašno s praškom za pecivo i kakaom u prahu. Postepeno umiješaj u tijesto. Dodaj mlijeko, ulij ⅔ čokoladnog tijesta u posudu za kuglof (oko 24 cm promjer). 

5. Za smjesu od sira kratko promiješaj pjenjačom krem sir sa vanilin šećerom, jajetom i kremom u prahu dok ne nastane kremasta smjesa. Operi i očisti jagode, nareži na komade pa umiješaj u kremu od krem sira. Zatim ulij kremu u kalup za kuglof.

6. Ulij vrhnje u preostalo čokoladno tijesto te stavi na smjesu od sira. Peci kolač u zagrijanoj pećnici otprilike 55-60 minuta (napravi test s čačkalicom!). 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Angelika (@genussmomente_)