Carbonara, ali na francuski način - svi vole ovo jelo prema receptu Marthe Stewart
- Francuska carbonara Marthe Stewart ukusna je varijacija klasičnog talijanskog jela s tjesteninom
- Što se tiče pripreme, važan je jedan poseban sastojak
- Donosimo ti recept za francusku verziju carbonare Marthe Stewart
Ljubitelji talijanske kuhinje znaju: u carbonari nema mjesta vrhnju. Međutim, to ne sprječava američku lifestyle stručnjakinju Marthu Stewart da klasiku da „nešto novo“. Njena francuska carbonara uključuje žumanca i slaninu, kao i creme fraîche (punomasno vrhnje), koji čini umak nevjerojatno kremastim, te malo vlasca. Zvuči ukusno, zar ne?
Sastojci
Za 2 obroka:
• 250 grama tagliatella (olik tjestenine)
• 100 g dimljene slanine
• 2 pakiranja punomasnog vrhnja (creme fraîche)
• 2 žumanca
• 1 žličica svježe mljevenog crnog papra
• 1 prstohvat fine morske soli
• 75 g naribanog parmezana
• 1 vezica svježeg vlasca
Sezonski recept: bundeva punjena mljevenim mesom i sirom
Priprema
1. Zagrij slanu vodu u velikom loncu. Spravi tagliatelle prema uputama na pakiranju.
2. Prži slaninu u velikoj tavi bez dodavanja ulja dok ne postane smeđa i hrskava. Dodaj vrhnje i pirjaj, a zatim umiješaj dva žumanca. Začini po želji crnim paprom i prstohvatom morske soli.
3. Kad je tjestenina gotova, ocijedi vodu, ali ostavi šalicu vode od kuhanja za kasnije.
4. Umiješaj vodu od kuhanja u umak dok ne dobije željenu konzistenciju. Umiješaj potom parmezan i vlasac te pirjaj još minutu.
5. Na kraju stavi ocijeđene tagliatelle u umak i odmah posluži. Po želji možeš gotovu carbonaru posipati naribanim parmezanom i vlascem.