Carbonara, ali na francuski način - svi vole ovo jelo prema receptu Marthe Stewart

Shutterstock Recept za francusku carbonaru Marthe Stewart
Vidi originalni članak
  • Francuska carbonara Marthe Stewart ukusna je varijacija klasičnog talijanskog jela s tjesteninom
  • Što se tiče pripreme, važan je jedan poseban sastojak
  • Donosimo ti recept za francusku verziju carbonare Marthe Stewart

Ljubitelji talijanske kuhinje znaju: u carbonari nema mjesta vrhnju. Međutim, to ne sprječava američku lifestyle stručnjakinju Marthu Stewart da klasiku da „nešto novo“. Njena francuska carbonara uključuje žumanca i slaninu, kao i creme fraîche (punomasno vrhnje), koji čini umak nevjerojatno kremastim, te malo vlasca. Zvuči ukusno, zar ne?

Sastojci

Za 2 obroka:

• 250 grama tagliatella (olik tjestenine)

• 100 g dimljene slanine

• 2 pakiranja punomasnog vrhnja (creme fraîche)

• 2 žumanca

• 1 žličica svježe mljevenog crnog papra

• 1 prstohvat fine morske soli

• 75 g naribanog parmezana

• 1 vezica svježeg vlasca

Sezonski recept: bundeva punjena mljevenim mesom i sirom

Life&style Sezonski recept: bundeva punjena mljevenim mesom i sirom

Priprema

1. Zagrij slanu vodu u velikom loncu. Spravi tagliatelle prema uputama na pakiranju.

2. Prži slaninu u velikoj tavi bez dodavanja ulja dok ne postane smeđa i hrskava. Dodaj vrhnje i pirjaj, a zatim umiješaj dva žumanca. Začini po želji crnim paprom i prstohvatom morske soli.

3. Kad je tjestenina gotova, ocijedi vodu, ali ostavi šalicu vode od kuhanja za kasnije.

4. Umiješaj vodu od kuhanja u umak dok ne dobije željenu konzistenciju. Umiješaj potom parmezan i vlasac te pirjaj još minutu.

5. Na kraju stavi ocijeđene tagliatelle u umak i odmah posluži. Po želji možeš gotovu carbonaru posipati naribanim parmezanom i vlascem.

Posjeti Miss7.24sata.hr