Zidne obloge koje imitiraju stijene i koru drveta potpisuje čakovečki brend; svaki interijer je kao iz magazina

Stena projects Foto: Visual created by Instagram @marcijusaivision
Vidi originalni članak
  • Zanemarimo li stiliziranje različitim dekorativnim komadima i zanimljivim namještajem, još davnih smo dana došli do zaključka da malo što može domu dati karakter u tolikoj mjeri koliko su to u stanju učiniti zidne obloge
  • Osim onih klasičnijih, oduševile su nas one koje nudi čakovečki brend Stena projects koji interijere transformira zidnim oblogama koje su inspirirane kamenim stijenama te materijalima koji imitiraju koru drveta
  • Nešto više nam je o njihovim projektima i mogućnostima otkrila Sanja Tot, kreativna direktorica brenda koja je sa suprugom i poslovnim partnerima Trupković, koji su proizvod razvijali posljednjih 10 godina, pokrenula ovu divnu priču 

Jedan od mojih omiljenih rituala opuštanja je listanje magazina o dizajnu interijera i prikupljanje zanimljivih ideja koje bih mogla implementirati u svoj dom. Volim ga onakvog kakav je, no lagala bih kada bih rekla da će jednako tako izgledati i za mjesec dana, a kamoli godinu, dvije ili pet. Sigurno je tek da će proći kroz brojne promjene, veće ili manje, ovisno o tome što će budžet dopustiti, ili pak što ću u svojim beskonačnim prelistavanjima novih ideja najviše simpatizirati.

Zanemarimo li stiliziranje različitim dekorativnim komadima i zanimljivim namještajem, još davnih sam dana došla do zaključka da malo što može domu dati karakter u tolikoj mjeri koliko su to u stanju učiniti zidne obloge, bilo da je riječ o onim klasičnijima ili nešto modernijima, a jedini razlog zašto još uvijek nisam njima osvježila svoj dom je što mi... pa, nedostaje zidova.

Naime, živim u stanu u visokom potkrovlju koji je gotovo cijeli zamišljen kao open space prostor pa nikada nemam dovoljno zidova po kojima bih izvađala sve što mi djeluje zanimljivo, no da kojim slučajem preko noći izrastu, ili da živim u kakvom drugom prostoru, uopće ne sumnjam da bih organizirala kakvu intervenciju uz pomoć čakovečkog brenda 'Stena projects' koji je svojim kreacijama u stanju postići da baš svaki prostor izgleda kao da je išetao iz onih istih magazina koje obožavam listati i proučavati. 

Life&style Pronašli smo predivne boutique hotele u Hrvatskoj čija će te arhitektura i interijeri inspirirati na vikend odmor

U njihovom slučaju slike doista govore više od riječi, no za one kojima možda nije najjasnije što točno gledaju - Stena interijere transformira zidnim oblogama koje su inspirirane kamenim stijenama te materijalima koji imitiraju koru drveta. Inspirirane kamenim stijenama, kažem, jer su polimeri najnovije generacije s kojima rade i do pedeset puta lakši od prirodnih stijena, vodonepropusni te izuzetno čvrsti i otporni, a zahvaljujući čemu čak i kreacije velikih dimenzija lako nose i montiraju u svim prostorima.

Nešto više nam je o njihovim projektima i mogućnostima otkrila Sanja Tot, kreativna direktorica brenda, koju su oduvijek pokretale kreativnost, stvaranje i građenje, i koja je sa suprugom Petrom i poslovnim partnerima Trupković, koji su proizvod razvijali posljednjih 10 godina, pokrenula ovu divnu priču. “Kroz različite faze života i rasta, kreirala sam nekoliko biznisa i brendova, od kojih je jedan od posljednjih prije Stene bio Nisha, brend ručno rađenih dnevnika, no kako sam već dulje vrijeme posvećena dizajnu interijera, Stena projects je bio logičan slijed mog daljnjeg smjera djelovanja i kreiranja. Kada mi se ukazala prilika da uđem u partnerstvo s divnom, kreativnom ekipom s kojom sam sa suprugom pokrenula Stenu projects, nisam tu priliku nipošto htjela propustiti jer vjerujem u ovo što radimo i vjerujem u ogroman potencijal naših proizvoda”, priča mi.

Njihova je misija, kaže, pomoći klijentima da ostvare svoje vizije, a inovacija, odgovorna estetika i dizajn s naglaskom na očuvanje okoliša i čovječanstva njihove su temeljne vrijednosti. Stenu projects opisuje kao tim inovatora, istraživača i dizajnera te vrhunskih majstora koji zajedničkim snagama stvaraju priču kreirajući interijere za ljepši život.

Iako su nam za ovu priču interijeri bili u fokusu, važno je istaknuti da su rješenja Stene projects jednako pogodna i za eksterijere baš zato što ih odlikuje visoka čvrstoća i otpornost na sve vremenske uvjete, pa mogu biti veoma interesantni dodaci uz bazene i u bazenima, na terasama, balkonima i fasadama.

Life&style Trendovi dizajna interijera stavljaju opuštanje i wellbeing na prvo mjesto: Kako će izgledati tvoj dom za 15 godina?

“Cijeli proizvodni proces započinje i završava kod nas, od izrade modela i kalupa do izrade samog proizvoda, a što nam omogućuje da pratimo kompletan proces i na taj način jamčimo kvalitetu proizvoda i izvedenog završnog projekta. Uz samu proizvodnju i montažu, pružamo i usluge savjetovanja, projektiranja i idejnih rješenja kako da uz naše proizvode prostoru podarimo poseban karakter i osobni štih. Svakom klijentu i projektu pristupamo individualno, te možemo proizvesti dizajn i teksture prema zamislima i željama svakog klijenata”, kaže Sanja, priznajući da je svaki novi projekt za njih poseban izazov, a onaj najveći su, bez imalo dvojbe, 
projekti rađeni po narudžbi.

Izrada umjetnog drveta - masline, izrada špilje u wellnessu kuće ili transformacija vinskog podruma neki su takvi koje ističe, a koliko god bili zahtjevni i izazovni, priznaje da su poseban gušt jer kroz njih vjerno prenose ljepotu prirodnih nesavršenosti, organskih oblika, te ljepotu autentičnih boja iz prirode. “Takvim projektima omogućujemo i arhitektima, projektantima i dizajnerima slobodu kreativnog uključivanja elemenata iz prirode u svoje projekte pri projektiranju i dizajniranju restorana, hotela te rezidencijalnih objekata.”



Što trenutačno rade? “Upravo smo u procesu izrade dizajna i projektiranja vinskog podruma koji će izgledati poput špilje, a koji će u sebi sadržavati niše, razne izbočine i okvire. Iako zahtjevan, veselimo se rezultatu i izvedenom projektu”, kaže Sanja, priznajući da ih  posebno veseli kada je klijent zadovoljan izvedenim ili kada zaključe da rezultat uživo izgleda stoput bolje od vizuala ili fotografija  prema kojima se projekt izvodi.

Nas su svime što su u stanju izvesti kupili na prvi pogled, a svi oni koje smo zaintrigirali dovoljno da su poželjeli doznati više o mogućnostima koje nude moći će ih pronaći i na InDizajn Sajmu interijera koji će se održati u Areni Zagreb od 4. do 6. listopada, gdje će sve posjetitelje čekati na štandu 24A.

Posjeti Miss7.24sata.hr