Brzinski kolač od Nutelle i još samo dva sastojka, savršen desert za sve ljubitelje slatkoga

Instagram @RicettedalMondo
Vidi originalni članak

Naravno, u kolač možeš dodati i malo nasjeckanih lješnjaka i komadiće čokolade. Ako ga ne pojedeš isti dan, spremi ga u plastičnu kutiju s poklopcem i spremi u hladnjak na tri do četiri dana. Ostatak također možeš i zamrznuti; nareži ga na kriške, svaku zasebno zapakiraj u vrećicu i uživaj kad se zaželiš nečeg slatkog.

Sastojci:

  • 400 g Nutelle
  • 4 velika jaja
  • 70 g glatkog brašna

Priprema:

  1. Dobro izmiksaj jaja u glatku, pahuljastu smjesu.
  2. Umiješaj Nutellu i miksaj dok se sastojci ne sjedine. Ako je namaz tvrd, stavi ga na nekoliko sekundi u mikrovalnu kako bi lakše dobila glatku smjesu.
  3. Dodaj brašno pa izmiješaj drvenom žlicom ili špatulom.
  4. Prelij u kalup za tortu i peci 40-ak minuta na 180 stupnjeva. Provjeri čačkalicom je li kolač pečen.

Premaži ga Nutellom ili tučenim vrhnjem i pospi kakaom u prahu.

Posjeti Miss7.24sata.hr