Brzi recept bez šećera: čokoladni kolač s kokosom i niskim udjelom ugljikohidrata!
- Zbogom, grižnjo savjesti! Na ovaj kolač možemo stvarno navaliti!
- Jer pod a) uopće nema dodanog šećera i b) nema ni brašna pa sadrži vrlo malo ugljikohidrata
- Treba li napominjati i da se jednostavno spravlja? Mislimo da ne...
Ljubitelji čokolade i kokosa su ovim receptom definitivno osvojili jackpot. Ovaj čokoladni kolač s niskim udjelom ugljikohidrata i bez šećera nije samo zavodljivo kremast i pahuljast, nego ga vrlo lako sama možeš spraviti.
Sastojci
• 5 jaja
• 5 žlica ksilitola
• 50 ml kokosovog mlijeka
• 120 grama kokosovog brašna
• 60 grama bademovog brašna
• 1 pakiranje praška za pecivo
• 120 grama mrvica kokosa
• 3 žlice kokosovog ulja
• 2 žlice kakaa
Za kraj
• mrvice kokosa za posipavanje
Priprema
1. Prvo tuci jaja s ksilitolom dok ne postanu pjenasta, dodaj kokosovo mlijeko i kratko miješaj da se sve dobro pomiješa.
2. Potom dodaj kokosovo brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo, mrvice kokosa i kokosovo ulje te temeljito promiješaj.
3. Odvoji 1/3 smjese. Preostaloj smjesi za tijesto (2/3) dodaj kakao i promiješaj.
4. Prvo stavi polovicu tamne smjese (koja sadrži kakao) u pravokutnu posudu dimenzija 30 x 20 cm pa na to stavi bijelo tijesto koje si prethodno odvojila. Na to stavi te zagladi preostalo tamno tijesto s kakaom.
5. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva (gore/dolje) te peci kolač oko 40 minuta.
6. Izvadi kolač iz pećnice i pospi ga mrvicama kokosa. Sada je kolač spreman za posluživanje! Dobar tek!
Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?