Brzi recept bez šećera: čokoladni kolač s kokosom i niskim udjelom ugljikohidrata!

Shutterstock/Getty
Vidi originalni članak
  • Zbogom, grižnjo savjesti! Na ovaj kolač možemo stvarno navaliti!
  • Jer pod a) uopće nema dodanog šećera i b) nema ni brašna pa sadrži vrlo malo ugljikohidrata 
  • Treba li napominjati i da se jednostavno spravlja? Mislimo da ne... 

Ljubitelji čokolade i kokosa su ovim receptom definitivno osvojili jackpot. Ovaj čokoladni kolač s niskim udjelom ugljikohidrata i bez šećera nije samo zavodljivo kremast i pahuljast, nego ga vrlo lako sama možeš spraviti.

Sastojci

• 5 jaja

• 5 žlica ksilitola

• 50 ml kokosovog mlijeka

• 120 grama kokosovog brašna

• 60 grama bademovog brašna

• 1 pakiranje praška za pecivo

• 120 grama mrvica kokosa

• 3 žlice kokosovog ulja

• 2 žlice kakaa

Za kraj

• mrvice kokosa za posipavanje

Life&style Najbolji recept za prefini čokoladni mousse, a gotov je za samo 15 minuta

Priprema

1. Prvo tuci jaja s ksilitolom dok ne postanu pjenasta, dodaj kokosovo mlijeko i kratko miješaj da se sve dobro pomiješa.

2. Potom dodaj kokosovo brašno, bademovo brašno, prašak za pecivo, mrvice kokosa i kokosovo ulje te temeljito promiješaj.

3. Odvoji 1/3 smjese. Preostaloj smjesi za tijesto (2/3) dodaj kakao i promiješaj.

4. Prvo stavi polovicu tamne smjese (koja sadrži kakao) u pravokutnu posudu dimenzija 30 x 20 cm pa na to stavi bijelo tijesto koje si prethodno odvojila. Na to stavi te zagladi preostalo tamno tijesto s kakaom.

5. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva (gore/dolje) te peci kolač oko 40 minuta.

6. Izvadi kolač iz pećnice i pospi ga mrvicama kokosa. Sada je kolač spreman za posluživanje! Dobar tek!

 

Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr