Brzi kulinarski užitak: Odličan recept za slatko-kiselu kinesku juhu kao iz restorana

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Juhe su fantastična ideja tijekom hladne sezone
  • Zagrijavaju iznutra, daju energiju, a također su i ukusne
  • Ova genijalna varijanta za kinesku slatko-kiselu juhu osobito je ukusna

Zimi se češće kuhaju razne juhe. Griju iznutra i idealan su izvor vitamina zbog sezonskog povrća koje sadrže. Osim toga, dobra juha te doista može fino zasititi i dati ti dovoljno energije da se nakon jela jednostavno osjećaš dobro. Ovaj recept za kinesku juhu, slatko-kiselu, pravi je kulinarski užitak, a dodatni plus je i da se brzo spravlja. 

Life&style Najjednostavniji recept na svijetu: Francuskinje mršave uz ovu čarobnu juhu od poriluka

Sastojci:

• 3 mrkve

• 1 poriluk

• 1 paprika

• 1 tikvica

• 50 g paste od rajčice

• 15 g octa

• 750 ml vode

• 300 ml soka od ananasa

• 40 ml umaka od soje

• 1 žličica šećera

• prstohvat soli

• 80 g basmati riže

• 2 žlice kukuruznog škroba

Tajne dobre kuharice Najveća i najčešća pogreška koja se radi kod kuhanja pileće juhe

Priprema:

1. Nareži poriluk na trakice, a mrkvu na kockice. Zatim pirjaj na malo ulja u velikom loncu. Nareži papriku i tikvice na komadiće.

2. Zatim dodaj u lonac sve ostale sastojke osim kukuruznog škroba i pirjaj na laganoj vatri poklopljeno oko 15-20 minuta. Povremeno miješaj da ne zagori.

3. Pomiješaj kukuruzni škrob s malo vode i umiješaj u juhu. Zakuhaj i miješaj dok se sve malo ne zgusne. Zatim makni sa štednjaka.

4. Posluži u zdjelicama. Juhu možeš ukrasiti s malo umaka od soje, začinskim biljem ili kuglicom vrhnja.

Posjeti Miss7.24sata.hr