Brzi kulinarski užitak: Odličan recept za slatko-kiselu kinesku juhu kao iz restorana
- Juhe su fantastična ideja tijekom hladne sezone
- Zagrijavaju iznutra, daju energiju, a također su i ukusne
- Ova genijalna varijanta za kinesku slatko-kiselu juhu osobito je ukusna
Zimi se češće kuhaju razne juhe. Griju iznutra i idealan su izvor vitamina zbog sezonskog povrća koje sadrže. Osim toga, dobra juha te doista može fino zasititi i dati ti dovoljno energije da se nakon jela jednostavno osjećaš dobro. Ovaj recept za kinesku juhu, slatko-kiselu, pravi je kulinarski užitak, a dodatni plus je i da se brzo spravlja.
Sastojci:
• 3 mrkve
• 1 poriluk
• 1 paprika
• 1 tikvica
• 50 g paste od rajčice
• 15 g octa
• 750 ml vode
• 300 ml soka od ananasa
• 40 ml umaka od soje
• 1 žličica šećera
• prstohvat soli
• 80 g basmati riže
• 2 žlice kukuruznog škroba
Priprema:
1. Nareži poriluk na trakice, a mrkvu na kockice. Zatim pirjaj na malo ulja u velikom loncu. Nareži papriku i tikvice na komadiće.
2. Zatim dodaj u lonac sve ostale sastojke osim kukuruznog škroba i pirjaj na laganoj vatri poklopljeno oko 15-20 minuta. Povremeno miješaj da ne zagori.
3. Pomiješaj kukuruzni škrob s malo vode i umiješaj u juhu. Zakuhaj i miješaj dok se sve malo ne zgusne. Zatim makni sa štednjaka.
4. Posluži u zdjelicama. Juhu možeš ukrasiti s malo umaka od soje, začinskim biljem ili kuglicom vrhnja.