Bolesno luksuzno: stan Tommyja Hilfigera prodan je tek kad je cijena SPUŠTENA za 50 milijuna dolara

Profimedia / @salmahayek Instagram
Vidi originalni članak
  • Modni dizajner Tommy Hilfiger za svoj newyorški penthouse na dva kata u početku je tražio 80 milijuna dolara
  • Samo u renovaciju stana s pogledom na Central Park i 5. aveniju on i supruga uložili su 20 milijuna
  • Stan je prepun mramora, kristala, leopard uzorka i umjetnina - sve je to prodano sa stanom

Ljude uvijek zanima kako izgledaju domovi slavih (i bogatih), a slike se najčešće pojave tek kad se kuća ili stan počnu prodavati. Modni dizajner Tommy Hilfiger napokon je uspio prodati svoj ekstravagantni stan u new Yorku. Kažemo "napokon" jer je stan, točnije penthouse, jako dugo bio na tržištu zbog astronomske cijene koju je tražio - 80 milijuna američkih dolara. Toliko je Hilfiger za njega tražio na početku,  no uspio ga je prodati tek kad je spustio cijenu za gotovo 50 milijuna dolara manje od početne.

Njegov newyorški dom prodan je tako za 33,35 miliijuna dolara. Vrtoglava cijena s obzirom da se ipak radi o stanu, a ne kući te da ima samo četiri spavaće sobe. No ima još brdo drugih soba i prostorija jer kako bi se inače popunila kvadratura od 562 metra kvadratna.

Život Znaš li da špagete zapravo cijelo vrijeme pripremaš s krivim umakom?!

Dizajner je kupio stan na koji se proteže dvjema stranama najviše etaže u zgradi s pogledom na Central Park (lokacija također diže cijenu) za 25.5 milijuna dolara 2008. i već nekoliko mjeseci poslije počeo ga je prodavati za 50 milijuna. Kad mu ta prodaja nije pošla za rukom, Tommy i njegova supruga Dee Ocleepo potrošili su daljnjih 20 milijuna na renovaciju. 2013. luksuzni stan se ponovno pojavio na tržištu nekretnina. Sad je cijena bila nevjerojatnih 80 milijuna.

Otada je cijena spuštana u više navrata - agenti za prodaju nekretnina i za 50 milijuna su rekli da ga je nemoguiće prodati. Čak ni uz činjenicu da je u prodajnu cijenu uključen i sav izuzetan i ekstravagantan namještaj - nismo sigurni je li to plus ili minus, ali svakako ovi komadi imaju veliku vrijednost.

Penthouse nakrcan umjetninama ima dvije etaže i s jedne strane gleda na Central Park, a s druge na 5. aveniju. Stopovi su vrlo visoki, od 3 do 10 metara, ovisno od prostorije do prostorije. Na gornjem katu na koji vode spiralne metalne stepenice je glavna spavaća soba s kaminom i terasa s prekrasnim pogledom.

Kuhinja je opremljena elegantnim crnim elelentima, u uredu/knjižnici također prevladavaju crni i tamni tonovi dok tri dodatne spavaće imaju svaka svoju "temu", od nautike do rock'n'rolla.

Američka djevojka iz susjedstva Pogledaj detalje kuće u kojoj je živjela Meghan Markle prije nego što je upoznala princa Harryja

Stanom prevladavaju podovi i zidne obloge od mramora, starinski kamini napravljeni od krečnjaka iz Engleske, a sobu s kupolom krase freske,a dizajn potpisuje ilustratorica knjiga za djecu Hilary Knight. Da ne spominjemo da se na svakom koraku popiknete na neki rad Andyja Worhola.

Stars Zaviri u nekadašnji dom obitelji Pitt! U prodaji je kuća u kojoj su živjeli Brad i Jennifer

Par je odlučio prodati stan jer ionako svo vrijeme provode na svom imanju u Greenwichu u Connecticutu i jedva kad uopće svraćaju u New York.

Modni dizajner Tommy Hilfiger s glumicom Zendayom

Posjeti Miss7.24sata.hr