Bojenje uskršnjih jaja na drugačiji način: 6 sjajnih tehnika koje vjerojatno još nisi koristila

Shutterstock/Instagram
Vidi originalni članak
  • Previše ti je dosadno „normalno“ bojenje jaja?
  • Sada i tako vjerojatno imaš više vremena – vrijeme je da onda isprobaš nešto novo!
  • Donosimo ti šest neuobičajenih tehnika ukrašavanja jaja

Kako bi bilo za ovaj Uskrs s jajima u pernatoj haljini ili u ombré-looku? Pokazat ćemo ti posebne tehnike kako možeš „malo drugačije“ obojati uskršnja jaja. Sve metode imaju dvije zajedničke stvari: vrlo lako se radi i treba ti samo malo materijala.

Mramorna uskršnja jaja

Nije točno da se samo nokti na rukama mogu uljepšati lakom za nokte. Stavi malo vode sobne temperature u posudu te dodaj nekoliko kapi laka za nokte. Zatim s čačkalicom nacrtaj uzorak koji će se pobrinuti za „mramorni“ izgled. Stavi potom jaje u vodu te ga miči lijevo-desno. Najbolje je nositi jednokratne rukavice. Izvadi jaje iz vode – i gotovo!

Uskršnje jaje u pernatom ogrtaču

Za tu tehniku potrebno ti je posebno ljepilo „za uradi sam“, kist i lijepa pera. Najprije premaži jaje ljepilom te odmah na to stavi pera. Potom ih premaži oprezno ljepilom. Ostavi da se posuši pa nanesi još jedan sloj ljepila.

Uskršnja jaja s ekspresnim tetovažama

Osim što takozvane „dječje“ kratkotrajne tetovaže lijepo izgledaju na ruci, super izgledaju i na uskršnjim jajima. Jednostavno izreži tetovažu, stavi na jaje, navlaži te povuci.

Uskršnja jaja sa smiješnim licima

Kod te metode nema granice za maštu. Donju polovicu jaja umoči u boju za jaja, dobro posuši pa crnim flomasterom nacrtaj smiješna lica.

Uskršnja jaja u ombré-looku

Ovo bojenje ne funkcionira samo kod kose, nego i kod uskršnjih jaja. A radi se ovako: ispuhana jaja stavi na štapiće za ražnjić te učvrsti na komadu stiropora. Sada uzmi omiljenu boju u spreju u ruke te s malo razmaka posprejaj jaja. Gotovo!

Uskrs dolazi Keramička jaja sa zasađenom biljkom idealan su ukras za ove dane, a uspjet će stvarno svima

Uskršnja jaja poprskana bojom

Osim što ova cool tehnika sjajno izgleda, savršena je za bojenje s djecom. Trebaju ti: jaja, boja, kist i odjeća koja se može uprljati. Postavi jaja uspravno – na primjer u čep od plastične boje. Sada prskaj boju s pomoći kista od vrha prema dnu jaja. Za šareni rezultat koristi različite boje. Ovo može biti jako zabavno ako radiš s djecom.

Posjeti Miss7.24sata.hr