Blagdanski recept za ljubitelje 'slanih jela': pita od luka sa slaninom

Shutterstock Recept za pitu od luka sa slaninom
Vidi originalni članak
  • Ljubitelji slatkog dođu na svoje za svake blagdane 
  • Međutim, ne treba zaboraviti na sve one koje više vole nešto slano
  • Donosimo ti recept za pitu od luka sa slaninom - brzo se spravlja i dobro je rješenje kad navrate gosti

Ovo jelo je krepko i „snažno“: pita od luka sa slaninom. Recept je jednostavan, brzo se spravlja te oduševljava mlade i stare. 

Sastojci za pitu od 12 kriški:

Za tijesto:

• 200 g brašna

• 150 g maslaca

• 1 jaje

• 1 prstohvat soli

• malo hladne vode

Life&style Idealan recept za hladne zimske dane: Krumpir gulaš na jedan malo drugačiji način

Za nadjev:

• 700 g luka

• 2 žlice maslaca

• 3 jaja

• 100 g kiselog vrhnja

• 150 g slanine

• 1 žličica sjemenki kima

• sol, papar

Priprema

1. Zamijesi tijesto od brašna, jaja, maslaca, malo vode i soli. Oblikuj kuglu pa stavi u hladnjak da se hladi sat vremena.

2. Nasjeckaj luk i poprži ga zajedno sa slaninom na malo maslaca dok ne postane proziran.

3. Pomiješaj jaja i kiselo vrhnje.

4. U smjesu od jaja dodaj sjemenke kima i mješavinu slanine i luka, začini solju i paprom.

5. Izvadi tijesto iz hladnjaka i izvaljaj ga na pobrašnjenoj radnoj površini. Tijesto treba biti debljine oko 3 cm.

6. Zatim tijesto pažljivo stavi u lim ili u kalup za pečenje te oblikuj rub visok oko 3 cm.

7. Tijesto nekoliko puta probodi vilicom.

8. Zatim na tijesto rasporedi smjesu od luka, slanine, jaja i kiselog vrhnja.

9. Peci u pećnici na 220 stupnjeva oko 35 minuta.

Ovaj recept za brzu i zdravu pizzu Marthe Stewart pravi je hit na internetu, svi kažu da ispada sjajno

Posjeti Miss7.24sata.hr