Video: Bila sam na slavnoj Victoria's Secret dijeti - i OVO se dogodilo

miss7
Naša novinarka Anamaria je ili kompletno luda ili kompletno genijalna - odlučila je tjedan dana jesti kao Victoria's Secret anđelice prije same revije i podijeliti s tobom svoj (ne)uspjeh
Vidi originalni članak

Iskreno, ne poznajem curu kojoj Victoria's Secret anđelice nisu pojam svega. Manekenke, ali zgodnije. Dugonoge, ali vretenaste. Mršave, ali prokleto fit. Jednostavno su savršene. No, ako si ikada mislila da te (za razliku od njih) tvoji mama i tata nisu usrećili sklopom svojih gena i da su one jednostavno rođene-spremne za pistu, varaš se! Iza anđeoskih tijela stoji dugogodišnji put posut znojem, krvlju i suzama. Upravo je to razlog zašto im se i sama toliko divim. Da, sve imaju minimalno 1.78 m i natječu se koja ima duže noge, ali one na svojim savršenim tijelima predano rade – i ne srame se to priznati! Štoviše, ponose se time i redovito daju intervjue bazirane isključivo na svojim „tajnama izgleda“ i nabijaju nam grižnju savjet Insta fotkama iz teretane.

Victoria's Secret Fashion Show 2016

Prema tome, budimo iskrene, zanima nas SVE o njima – jer VS anđelice su kraljice zdrave prehrane i fitness frikovi koje i same (jednom, nekad) želimo postati. Kako se približava vrijeme dugoočekivane ovogodišnje Victoria's Secret revije, koja se 28. studenog održava u Šangaju, tako su mi odjednom i njihove anđelice postale trostruko zanimljivije. Instagram su mi okupirale njihove fotke „priprema“ za reviju, a gdje god se okrenem Internet mi nudi njihove treninge, beauty tajne, šminku, kostime, donje rublje,...

ZDRAVA HRANA Opa, i one jedu?! VS anđelice otkrile tajne svoje prehrane

Stroga, ali anđeoska priprema

Čitajući tako, s krafnom u ruci, tekst o suludim ciframa koje stoje u njihovim ugovorima, sjetim se kako je (moja miljenica) Adriana Lima prije par godina jednom američkom magazinu otkrila tajne prehrane VS anđelica – koje su navodno bile top secret i brend ju je kasnije novčano kaznio zbog toga. Naime, Adriana je rekla da devet dana prije revije anđelice u potpunosti izbacuju krutu hranu i kreću na takozvanu „tekuću dijetu“. Tekuća dijeta se sastoji isključivo od proteinskih shakeova te litara i litara vode! Zatim, dva dana prije revije, anđelice uopće ne konzumiraju vodu (ovo inače rade bodybuilderi, zato da im mišići dođu do izražaja), a 12 sati prije same revije imaju finalni post kada ne jedu baš NIŠTA. Iz istinski neobjašnjivog razloga, ova ideja me zaintrigirala. Koliko dugo bih uspjela izdržati na tekućoj dijeti? Pazi, anđelice 9 dana(!) ne jedu ništa kruto, ali treniraju dva puta DNEVNO! Pa ako one to sve mogu, onda valjda mogu i ja sjediti u redakciji i pijuckati vodu sedam dana... ILI?

Anamaria Lima, 1.70 m/60 kg

Čim sam odlučila testirati samu sebe i njihove lude prehrambene navike, napravila sam plan. Prva tri dana ću jesti po uzoru na njihovu uobičajenu dijetu, a ostale dane do kraja tjedna ću jesti (ili piti?) samo tekuće. Prije svega, odmah ću ti reći jedno: anđelice nisu na „dijeti“, one samo jedu jako zdravo i jako pravilno (oke, izuzev ovih 9 dana prije revije, naravno). Jedu tri obroka na dan, ali zato tri dosta obilna obroka. Doručak im se sastoji od jaja, voća, orašastih plodova, zobenih pahuljica i ugljikohidrata poput, primjerice, tosta s avokadom. Za ručak jedu veliku porciju zelenog lisnatog povrća i bijelog mesa (koje sam ja mijenjala ribom jer ne jedem meso), a za večeru dolazi salata koju ti srce poželi. Nemaju apsolutno nikakve snackove između obroka, što me praktički ubilo u pojam. Što one rade između obroka, pitaš se? Vježbaju po dva sata, dva puta dnevno. OMG. One vježbaju dva puta dnevno, ja vježbam dva puta tjedno (u onim tjednima kad uopće stignem). Iz praktičnih razloga (čitaj: imam 9-do-17 posao i puno premalo slobodnog vremena) ja nisam, naglašavam NISAM, vježbala kao i one, nego sam na trening išla uobičajenim tempom kao što to radim i inače. 

PREHRANA Izbaci 500 kalorija dnevno bez da primijetiš!

Prva tri dana VS dijete: Super zdravo, super dosadno

Rekla sam ovo jednom, ponovit ću opet: ovo nije dijeta, ovo je način prehrane i kada bih ga se i sama držala, sigurna sam da bih jako brzo primijetila i osjetila velike promjene. Ja nisam tri dana bila na dijeti, ja sam se tri dana hranila super zdravo. Ali i super jednolično, čine dolazimo do mojeg osobnog velikog problema - hrana dosadi. Tri dana sam jela identične obroke i već nakon tri dana su mi dosadili. No, kako sam znala da će ovaj dio testiranja trajati samo tri dana, nisam se pretjerano potrudila oko kreative svojih jela. Plus: ovo su za mene bila tri radna dana u redakciji, prema tome grilanje lososa u zajedničkoj kuhinji i nije bila neka opcija...

Dan sam započela čašom vode sa svježe iscijeđenim limunom koja se pije na tašte (nema koja se slavna cura barem jednom nije klela u ovu metodu). Nakon toga slijedi crna kava, koje se principijelno nisam htjela odreći jer moji kolege ne bi mogli podnijeti bez-kofeinsku Anamariu.

Voda s limunom svakog jutra!

Sat vremena kasnije slijedi super obilan doručak. U svijetu VS-a očito vrijedi ono pravilo - doručkuj kao kralj jer sam u svojoj online istrazi otkrila da sve anđelice baš jako obilno doručkuju kako bi imale snage za jutarnji trening. Ja sam za doručak jela avokado tost, voće i orašaste plodove, a treći dan sam tost zamijenila zobenom kašom. Slobodno svojem doručku možeš dodati i jaja, ali ja sam ih izbacila jer nisam baš njihov preveliki fan.

Doručak za kraljice?

Ručala sam svaki dan na poslu i svaki dan mi je bio identičan: bogata salata i dimljeni losos; dok sam za večeru jela povrće i neku vrstu falafela (koja je u mom slučaju zamjena za meso). 

Losos salata za ručak i falafel za večeru - njam!

Jesu li mi nedostajali međuobroci? Da. Ali iskreno, treći dan sam se već navikla na velike pauze između obroka i šokantno priznajem da - nisam bila gladna! Za mene je ovo samo jedan super-healthy način prehrane koji je dosta teško ostvariv u stvarnom životu jer nema tih novaca koji bi me odvojili od čokolade, ali sve u svemu - cure samo jedu jako zdravo i čisto. I s obzirom na to da tako jedu kroz cijelu godinu, nije ni čudno da nemaju zrnce celulita... Oh, well.

Druga tri dana dijete: Drage anđelice, kako ovo uspijevate?

Joj, odakle početi? Sve je bilo dobro, dok nije krenula tekuća dijeta. Znači, tri puta dnevno, tri tekuća "obroka". Što mi je totalno smiješno nazvati obrocima, jer za mene oni to nisu. Prva stvar koju sam pila ujutro je i dalje bila čaša vode s limunom.

Voda s limunom za početak...

Nakon nje malo crne kave i zatim prvi proteinski shake. I nakon toga ništa do sljedećeg proteinskog shakea koji je bio u vrijeme ručka. I nakon toga opet ništa sve do trećeg shakea u danu (čitaj: večere). U međuvremenu sam se utapala u vodi i tuzi.

Proteinski shake - 3 puta dnevno?!

I ako mi itko ikada u životu kaže da voda ubija glad - ne odgovaram za sebe. Ne ubija. Dapače, imaš osjećaj da si sve gladnija i gladnija, odnosno da ti je želudac veći i veći. Prvi dan tekuće dijete je bio grozan, ali drugi dan je bio pakao. Do trećeg dana nisam ni došla. Već od samog starta tog prvog dana sam bila jako gladna, mislim da je tijelu nedostajao "goriva" i nisam imala ni koncentracije ni snage čak ni za najobičnije zadatke u danu. Nisam sigurna je li zbog hrane ili ne, ali na kraju dana me čak rasturala i glavobolja. Mislim da sam drugi dan tekuće dijete praktički budna prespavala jer nisam imala snage za ništa. Osim kroničnog osjećaja gladi (na kojeg se prilično šokantno, navikneš!), umor mi je bio najgori. Moje tijelo nije naviklo raditi "na prazno" pa mislim da se tu dogodio najveći šok za organizam. Također, odustala sam od treninga tog dana, jer nije bilo šanse da vježbam u takvom stanju. Dijetu sam velebno završila iste te večeri kad sam vidjela poruku na WhatsAppu "Idemo nešto pojest?". DA, IDEMO. 

Your browser doesn’t support HTML5 video

Zaključak

Cure su jako puno plaćene da izgledaju tako kako izgledaju, ali ne znam bih li im se divila na ovoj dijeti ili bih ih proglasila ludima. Apsolutno mi se čini nemoguće izdržati ovaj režim dulje od dva dana, jer je ovo zaista mučenje tijela i organizma. Nikako, ali baš nikako ovo ne predlažem da isprobavaš kod kuće jer ovakav način mršavljenja nije i nikako ne može biti dobar! Naravno da je uvijek zabavno razbiti mitove oko super popularnih dijeta pa na kraju krajeva i ja sam se podvrgnula eksperimentu iz istih razloga (čitaj: Hmmm, hoću li nakon sedam dana izgledati kao one?!), ali na kraju dana svi znamo da je prava tajna lijepe i zdrave linije u uravnoteženoj, zdravoj prehrani i kojem treningu tu i tamo. Uostalom, mi smijemo na palačinke za večeru, nas (srećom!) ne čeka velika revija u donjem rublju...

Posjeti Miss7.24sata.hr