Bijesna Angelina Jolie najurila je menadžera kad joj je Sandra Bullock preotela ulogu u ovom hit filmu

Shutterstock Angelina Jolie
Vidi originalni članak
  • Povlačenje hrabrih poteza u karijeri nužno je, čak i još više za najuspješnije holivudske profesionalce
  • Angelina Jolie bila je donijela drastičnu odluku kada joj je izmakla glavna uloga u holivudskom blockbusteru 
  • Zbog Sandre Bullock izgubila je ulogu, za što je okrivila čovjeka koji je upravljao njezinom karijerom 

Angelina Jolie je bila uključena u pregovore za ulogu u velikom filmu Alfonsa Cuarona u kojem se smatralo da će glumiti uz Roberta Downeya Jr. Međutim, planovi su na kraju krenuli nepredviđenim obratom, što je rezultiralo potpunom promjenom kursa. Film je osvojio sedam Oscara, a glumičina reakcija na ovaj gubitak bila je drastična.

Life&style Romantične komedije vratile su se na velika vrata, a ovo je najboljih 8 od početka godine

Koji je film Angelina Jolie izgubila zbog Sandre Bullock?

U početku je Alfonso Cuaron zamislio Angelinu Jolie i Roberta Downeya Jr.-a kao glavne glumce za njegov hvaljeni film 'Gravitacija'. Dok mu je uspjeh filma donio golemo zadovoljstvo, proces produkcije pokazao se prilično napornim. Štoviše, redateljev izvorni koncept bio je znatno drukčiji, s manje razrađenom pričom.

„Mislio sam da sam napisao mali film... samo jedan lik koji lebdi u svemiru“, rekao je Cuaron. „Počeli smo razvijati stvari kako bismo shvatili tehnologiju. A luksuz je bio to što smo mogli isprobati mnoge stvari.“

Redatelj je također otkrio kako se originalna postava filma prilično razlikovala od konačne postave u kojoj su briljirali Sandra Bullock i George Clooney. Redatelj je promjenu pripisao razgovorima s raznim glumcima, uključujući Jolie, koja je na kraju odlučila raditi na drugom projektu, točnije na svom redateljskom pothvatu 'Unbroken', što je kasnije dovelo do rastanka s menadžerom.

I novac i nominacija za Oscara

Godinama se Jolie slijepo oslanjala na svog menadžera, Geyera Kosinskog, koji ju je izolirao iz hollywoodskog filmskog svijeta, obavljajući razgovore bez nje i dogovarajući angažmane pri čemu je za većinu projekata uzimao velike naknade za sebe.

Ali, dionice Kosinskog pale su s 'Gravitacijom', kada je Warner Bros. zbog novca budući veliki hit preuzeo od Universala, a sandra Bullock zamijenila Jolie što joj je donijelo pravo malo bogatstvo (film je zaradio više od 700 milijuna dolara), a još je i dobila nominaciju za Oscara za najbolju glumicu.

Nakon toga Jolie prekinula suradnju s svojim menadžerom, upravo zbog sukoba koji je nastao nakon što je izgubila glavna ulogu u 'Gravitaciji'. S nevjerojatnim trijumfom filma, imao je potencijal potaknuti Jolieinu karijeru u nove visine. 

Budući da je 'Gravitacija' osvojila sedam Oscara, a Sandra Bullock dobila veliko priznanje za svoju izvedbu, bilo je to razočaravajuće za Jolie, koja je bila jako blizu tome da postane dio projekta. Premda je Bullock ulogom unaprijedila svoju karijeru, priznala je da joj snimanje filma nije bilo lako.

Life&style Od 'Djevice Jane' do 'Wednesday', ovo je potpuni vodič kroz najbolje filmove i serije Jenne Ortege

Posjeti Miss7.24sata.hr