Bez pečenja i kuhanja: ledeni crunch cake sa šumskim voćem

Pinterest/AlbionFit
Vidi originalni članak
  • Ove slatke hrskave torte su naša najbolje čuvana tajna. Vjeruj nam – nećeš im odoljeti! 
  • Umjesto tijesta upotrijebi granolu, mješavinu nasjeckanih orašastih plodova, žitarica i meda
  • Punjenje čini sir i šumsko voće po želji. Dobar tek!

Sladoled plus hrskavi, mrvičasti sloj granole (kombinacija žitarica, sjemenki, orašastih plodova, meda, suhog voća koji možeš i sama napraviti sjeckajući ove namirnice) super su za spravljanje jednostavne torte - i nevjerojatno dobra i ukusna kombinacija! Od zamrznutih sokova do piña colade – koji omekšaju hrskavu tortu – postoje brojni ukusi za eksperimentiranje. 

Pošto je sezona omiljenog nam bobičastog voća u punom zamahu (maline, kupine, ribizli, borovnice) donosimo ti recept za fenomenalnu crunch-deliciju s tim slatkim i sočnim ljepoticama. Ne treba ni napominjati da nam ljeti baš prijaju ovakve ledene slastice, sladoledne torte i slično, zar ne? Izaberi sama koje ćeš šumsko voće upotrijebiti.

Zamrznuta chrunch-torta sa šumskim voćem 

Sastojci: 

• oko 250 g granola crunchy muesla 

• 2 žlice smeđeg šećera 

• oko 35 g brašna

• 3 žlice rastopljenog maslaca

• 2 bjelanca 

• 100 g šećera

• oko 300 g tučenog vrhnja

• 1 limun

• oko 100 kremastog svježeg sira

• oko 350 g bobičastog voća ili nasjeckanih jagoda

miss7 kuha Osvježavajuće, brzo i lako: voćna panna cotta torta bez pečenja

Priprema

1. Zagrij pećnicu na 175°C. Dobro izmiksaj granola sastojke da budu fino sitne. Ostavi oko pola smjese za kasnije.

2. U velikoj zdjeli pomiješaj pola granola mrvica sa smeđim šećerom, brašnom i rastopljenim maslacem. Stavi smjesu u posudu za pečenje veličine 20 x 20 cm obloženu pergament-papirom i peci oko 10 minuta. Potom ostavi da se ohladi.

3. U posudi dobro izmiksaj bjelanca i šećer. Dodaj tučeno vrhnje te miksaj još 5 minuta.

4. U drugoj zdjeli pomiješaj iscijeđeni sok od limuna i kremasti sir. Miksaj malom brzinom dok ne nastane kompaktna smjesa, a zatim dodaj kremu od bjelanaca i tučenog vrhnja.  

5. Dodaj svježe voće kremi.

6. Na pečenu podlogu od granole i maslaca to stavi smjesu od sira i voća, a zatim na vrh stavi preostale mrvice granole.

7. Poklopi te stavi u zamrzivač na tri sata ili više – i uživaj! 

Posjeti Miss7.24sata.hr