Bez kapi znoja! Ako ponjušiš ova dva mirisa kada si gladna možeš izgubiti i 2 kilograma mjesečno

Shutterstock Djevojka uživa u mirisu
Vidi originalni članak
  • Harana u kojoj najviše uživamo obično je najkaloričnija i zaista joj je teško odoljeti
  • Nekoliko kilograma viška zbog kojih se ne osjećamo najbolje u svojoj koži lako se nakupe, zar ne?
  • Znanstvenici sada donose rješenje zbog kojeg se ne moraš previše znojiti – kilograma se možeš riješiti samo inhalirajući se notama ova dva mirisa!

Kada je potrebno izgubiti onih par kilograma viška da bismo se osjećali baš savršeno u svojoj koži, mnogi pribjegavaju raznim strategijama. Sigurno da su izbalansirana dijeta i fizička aktivnost dobri načini mršavljenja, ali sada su znanstvenici došli do još jedne učinkovite opcije koja ne podrazumijeva nikakva odricanja ili znojenje. Naime, samo udisanje određenih nota mirisa kada se osjeti glad može dovesti do gubitka kilograma. Sigurno te zanima o čemu se radi!

Life&style Čokolada za doručak? Evo kako ti to može pomoći u gubitku kilograma, otkrivaju znanstvenici

U istraživanju (objavljenom u publikaciji Journal of Neurological and Orthopaedic Surgery) sudjelovalo je 3000 pretilih ispitanika koji su podvrgnuti inhalaciji raznih mirisa kada bi osjetili glad u period od šest mjeseci. Cilj istraživanja bio je utvrditi može li miris suzbiti osjećaj gladi, a znanstvenici su to uspjeli i dokazati. Naime, ispitanici koji su se inhalirali gubili su mjesečno u prosjeku oko dva kilograma, a među najučinkovitijim mirisima izdvojili su se oni jabuke i metvice!

Prije nego što otičeš po zalihe esencijalnih ulja jabuke i mente ili svježih plodova i biljaka, informiraj se i o vezi  između mirisa, apetita i gubitka kilograma. 

Voće je saveznik u borbi s kilogramima, s ovim će trikom još više pomoći mršavljenju

Naime, mirisi podražuju organ koji prenosi signale iz nosa u mozak kako bi ukazao na sitost. Kada mozak dobije takvu poruku, u tijelu oslobađa hormone koji signaliziraju da je vrijeme za pretanak jedenja. Mirisi tako na ovaj zaobilazni način potiskuju apetit što umanjuje vjerojatnost da ćemo se prejesti. 

Postoje i druga obećavajuća istraživanja koja pretpostavljaju da mirisi mogu utjecati na gubitak kilograma regulirajući pohranu masti i održavajući optimalnu brzinu rada metabolizma

Posjeti Miss7.24sata.hr