Baš kao i otok Šipan u čijoj se uvali smjestio, restoran Bowa je užitak za sva osjetila

Instagram @bowa_dubrovnik Foto: Instagram @bowa_dubrovnik
Vidi originalni članak
  • Dubrovnik je uvjerljivo jedna od naših najveličanstvenjih destinacija, a svi oni koji ga posjete, ali i oni što u njemu žive, složit će se da se uz sam Grad obavezno mora posjetiti i Elafite
  • Svaki od otoka i otočića zavode svojim plažama i uvalama, kristalno čistim plavim morem i bogatom vegetacijom, a posebno su lijepa tri najveća i jedina naseljena elafitska otoka - Koločep kojeg domaći zovu Kalamota, Lopud i Šipan
  • Ovaj posljednji, od davnih je dana bio poznat po svojim ljetnikovcima i skrovitim uvalama, a danas i po restoranu Bowa kojim su redovito oduševljeni svi koji ga posjete, uključujući i mnoge slavne osobe

Za Dubrovnik i njegov predivan akvatorij čulo je i mnoštvo onih koji Hrvatsku nikada nisu posjetili, ali su to, nakon što su vidjeli fotografije s nestvarno plavim morem i svim ostalim ljepotama što ga okružuju, definitivno poželjeli. Oni što su posjetili ovaj kraj, kao i oni što u njemu žive, složit će se da se uz sam Grad obavezno mora posjetiti i Lokrum, ali i Elafite, skupinu otoka smještenu zapadno od njega. 

Čak i maleni otočići kao što su Jakljan, Olipa, Daksa, Sveti Andrija, Kosmeč, Tajan i Ruda zavode svojim plažama i uvalama, kristalno čistim plavim morem i bogatom vegetacijom što raste oko njega, a posebno su lijepa tri najveća i jedina naseljena elafitska otoka - Koločep kojeg domaći zovu Kalamota, Lopud i Šipan. Ovaj posljednji, ujedno i najveći od svih spomenutih, od davnina je bio posebno cijenjen, a o čemu najbolje govore čak 42 stara ljetnikovca i 34 crkve, svjedočeći da je upravo on bio omiljena ladanjska oaza  dubrovačke vlastele.

Life&style Na čarobnoj plaži blizu Zadra nemoguće je snimiti lošu fotografiju, uistinu je jedna od najljepših

A baš kao što je nekoć bio poznat po svojim ljetnikovcima i skrovitim uvalama, danas je poznat i po restoranu Bowa, smještenome u uvali Vrbova, kojim su posjetitelji oduševljeni, uključujući i mnoge slavne osobe. Prije nekoliko ga tjedana nije zaobišao ni Edward Norton koji je gostovao na Ponta Lopud festivalu, a David Beckham se prošle godine, osim što je degustirao morske specijalitete, tamo okušao i u lovu na tune, ponosno se slikavši s ulovom. 

Što se gastronomskog aspekta tiče, restoran je to koji redovito prednost daje korištenju lokalnih, organskih sastojaka, podupirući lokalne poljoprivrednike i ribare uz minimaliziranje utjecaja na okoliš, a na meniju se svakodnevno može pronaći vrhunsku svježu ribu,  malostonske kamenice, ručno ubrano povrće, voće iz vlastitog vrta i domaće šipansko maslinovo ulje, ali i prefine slastice poput  cheesecakea od jabuka ili čokoladne torte od rogača.

Life&style Skrivena uvala Vučine na Pelješcu prirodni je rezervat i jedna od najljepših na Jadranu

U ukusnim se zalogajima uživati može na natkrivenom dijelu tik uz more, ali i u jednoj od Cabana, šarmantnih kućica što lebde nam morem, i koje nude posebno i puno intimnije iskustvo. Kako bismo bili sigurni da ćemo uloviti svoje mjesto, preporuča se rezervacija stola, a Cabane je moguće rezervirati sve od 25. lipnja do 10. rujna, svakodnevno od 11 do 18 sati. Kako je iskustvo uživanja u njoj nešto doista posebno, i cijena im je nešto viša pa tako rezervacija za 4 osobe iznosi 850 eura te uključuje 3 slijeda za četiri osobe, bez pića.

 

Na samoj kamenoj obali uz restoran smješteno je i nekoliko ležaljki u kojima se može uživati nakon obroka, a za koji se god 'smještaj', obrok ili iskustvo odlučili, jedno je sigurno, u ovom će djeliću raja punim plućima uživati svi oni što znaju cijeniti hedonizam koji se ovdje nudi. 

Posjeti Miss7.24sata.hr